Bayramda 1,2 milyar dakika konuştular

Turkcell müşterileri, arife günü ve Ramazan Bayramı süresince 1,2 milyar dakika konuştu, 749 milyon SMS, 2,8 milyon da MMS gönderdi.

Bayramda 1,2 milyar dakika konuştular
Bayramda 1,2 milyar dakika konuştular
GİRİŞ 20.07.2015 11:04 GÜNCELLEME 20.07.2015 11:04

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket, her bayram olduğu gibi bu bayramda da en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Turkcell'liler, arife günü ve Ramazan Bayramı'nı kapsayan 16-19 Temmuz tarihleri arasında toplam 1,2 milyar dakika konuştu.

Bayramda en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Kocaeli, Adana ve Hatay oldu. Bayram boyunca Turkcell'lilerin gönderdiği kısa mesajların sayısı ise 749 milyonu geçti. Turkcell kullanıcıları bayramda 2,8 milyon da MMS gönderdi.

Bayram tatiliyle birlikte mobil internet kullanımında da artış kaydedildi. Tatil süresince kullanılan data miktarı 3 milyon Gigabaytı aştı. Data kullanımının en yoğun olduğu il İstanbul oldu. İstanbul'u sırasıyla İzmir, Ankara, Antalya, Muğla, Bursa, Mersin, Kocaeli, Balıkesir ve Hatay takip etti.

- En çok aranan ülke Almanya

Bayram sevincini sınır ötesine taşıyan Turkcell'liler, 4 gün içinde yurt dışıyla toplam 7 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke ise Almanya oldu. Bayram tatili için yurt dışına çıkan Turkcell'liler de Türkiye'yi en çok Yunanistan'dan aradı.

Bayramlaşma trafiği, Turkcell Europe'da da yoğun olarak yaşandı. Almanya'da yaşayan Turkcell Europe müşterileri, bayram boyunca Turkcell'lilerle 474 bin dakika konuştu. Turkcell Europe müşterilerinin en çok aradığı ilk 10 il sırasıyla İstanbul, İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Hatay, Balıkesir, Giresun, Gaziantep ve Bursa oldu.