Fransız bakandan Nutella özürü

Nutella'nın küresel ısınmaya yol açtığını söyleyerek İtalyanları kızdıran Fransa Ekoloji Bakanı Segolene Royal, tepkiler üzerine özür diledi

Fransız bakandan Nutella özürü
Fransız bakandan Nutella özürü
GİRİŞ 18.06.2015 12:56 GÜNCELLEME 18.06.2015 12:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Segolene Royal bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Nutella'nın hammaddelerinden biri olan palmiye yağının üretimi için ormanların yok edildiğini söylemiş ve "Nutella yemeyi bırakmalıyız" demişti. Royal, Nutella'yı üreten Ferrero şirketini başka hammadeler kullanmaya çağırmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ

İtalya'dan bu sözlere tepki gelmesi üzerine ise Royal, Twitter'da bir mesaj yayımladı ve "Nutella hakkındaki polemik için binlerce özür. İleri doğru atılan adımların vurgulanması gerektiği konusunda hemfikirim" dedi.

First-lady, Nutella'lı kreple yanıt verdi

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal'in Nutella yenmemesi çağrısı yapması İtalya'da hem Nutella severleri hem de hükümeti kızdırmıştı. Nutella, Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri olurken, İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de Royal'e Twitter'dan karşılık vermiş ve "İtalyan ürünlerini rahat bırakın!" demişti.

Nutella'yı üreten Ferrero şirketi de palmiye yağını sorumlu şekilde ürettiklerini açıklamıştı.

Royal, kendi ülkesindeki "Sürdürülebilir Palmiye Yağı Birliği" isimli endüstri kuruluşu tarafından da eleştirildi. Birlik, yiyecek firmalarının çevresel kaygıları giderecek adımlar attığını belirtti.

Başbakan Matteo Renzi'nin karısı Agnese Landini'nin, kızı Ester ile birlikte Milano'daki Expo fuar alanını ziyareti sırasında Nutella'lı krep yemesi de Royal'e cevap olarak yorumlandı.

YORUMLAR 4
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    torkuya tam destek. oldukça da lezzetli
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Her konuda birbirinize düşün Yunanistan sizin sonunuz olacak.. Birliğiniz mirliğiniz kalmayacak yine eski günlerdeki gibi birbirinizi öldüreceksiniz. Siz kanla beslenen milletlersiniz..
    Cevapla
  • suat 8 yıl önce Şikayet Et
    yerli torku alalım, yabancıları destek vermeyelim
    Cevapla
  • burak turan 8 yıl önce Şikayet Et
    son derece iyi söylemiş niye geri adım atıyor ise sanki
    Cevapla