Kapıkule'de kuyruk 10 kilometreyi geçti

EDİRNE’den Avrupa geçmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR'ların oluşturduğu kuyruk, yeniden 10 kilometreye yükseldi.

GİRİŞ 31.05.2015 16:47 GÜNCELLEME 31.05.2015 17:21

EDİRNE’de taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR'ların oluşturduğu kuyruk, yeniden 10 kilometreye kadar yükseldi. Hafta sonu yoğunluğu yaşanan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise kuyruk 5 kilometreyi geçti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarından çıkış yapacak TIR'lar geçtiğimiz hafta son dönemlerin en uzun kuyruklarını oluşturmuştu.

Bulgar gümrük yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından dün 4 kilometreye kadar düşen kuyruklar bugün hafta sonu yoğunluğu nedeniyle yeniden uzadı.

İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR araçlarının 10 kilometre, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 5 kilometre kuyruk oluşturdu.

Bulgaristan gümrüğünde geçen hafta yapılan rüşvet operasyonunun ardından yeni memur atanmadığı için Bulgaristan gümrüklerinde az sayıda personelle çalıştığı ve bu nedenle alımları yavaş yapıldığı ifade edildi.

Kuyruklara tepki gösteren TIR sürücülerinden Şahin Pehlivan, uzun kuyruk nedeniyle 3 gün beklediği Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptıktan sonra otomobil parçası yükünü Almanya’ya bırakıp geri döndüğünü söyledi.

Bulgar sınırında 5-6 beklemeye razı olur hale geldiklerini kaydeden Pehlivan, "Bulgaristan’da Türk tarafında da uzun kuyruklar var. Bulgar gümrüğünde işlemler çok yavaş yapılıyor. Ben geçen uzun kuyruklarda 3 günde ancak Türkiye’den çıkabildim.

Şimdi dönerken de en az 5-6 saat bekledim. Artık bu kadar beklemeyi normal sayıyoruz, çünkü bu hale geldik. TIR kuyrukları için Bulgaristan ile devletimizin görüşüp çözüm bulması gerekiyor" dedi.

KAYNAK: DHA