Trafik sigortasında yeni dönem

Zorunlu trafik sigortasına ilişkin genel şartları yeniden düzenleyen uygulama 1 Haziran’da başlıyor.

Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
GİRİŞ 31.05.2015 06:41 GÜNCELLEME 01.06.2015 11:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık giderleri teminatı, protez organ bedelleri de dahil olmak üzere yapılan tüm tedavi giderlerini içerecek.

SAĞLIK GİDERİ TEMİNATI KAPSAMI GENİŞLEDİ

Kaza nedeniyle mağdurun tedavisine başlanmasından itibaren mağdurun sürekli sakatlık raporu alana kadar tedavi süresince ortaya çıkan bakıcı giderleri, tedaviyle ilgili diğer giderler ile trafik kazası nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler sağlık gideri teminatı kapsamında olacak.

GÜVENCE ŞİRKETE AİT OLACAK

Sağlık giderleri teminatı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sorumluluğunda olacak, ilgili teminat dolayısıyla sigorta şirketinin ve güvence hesabının sorumluluğu da sona erecek.
Kaza nedeniyle mağdurun sürekli sakatlık oranının raporla belirlenmesinden sonra ortaya çıkan bakıcı giderleri de teminat limitleri ile sınırlı olmak koşuluyla sürekli sakatlık teminatı kapsamında değerlendirilecek.

ORJİNAL PARÇA ŞART

Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orijinaliyle, orijinal parçanın bulunmaması durumunda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değiştirilecek.
Ancak model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçta hasar gören parçanın orijinal olmaması durumunda eşdeğer veya ömrünü tamamlamış araçlar mevzuatı kapsamındaki araçlardan elde edilen orijinal parça ile değişim yapılacak.
Bu uygulama sonucu araçta bir kıymet artışı meydana gelse dahi bu fark tazminat miktarından indirilemeyecek.

Kaynak: Milliyet

YORUMLAR 4
  • Sigorta şirketleri yine karlı çıktı. 8 yıl önce Şikayet Et
    Yeni sisteme göre bir daha orjinal parça araçlara takmak hayal olmuştur. Her zaman ki gibi bu kararda tüketiciyi tüketecek.Niçin bütün kararlar hep şirketlerden yana çıkar ve vatandaş madur edilir. Sanki bu kararla sigorta ücretlerinde indirim yapacaklar yazıklar olsun böyle saçma kararlar alanlara.
    Cevapla
  • sigorta kaza yapana kadar 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl kaza yaptıktan sonra lazım olan şirket birden tuhaf bir mahlukata dönüşüyor. Ona direniyor. Bunu kabul etmiyor.Kaza yapıp ta sigorta şirket tarafından mağdur edilmeyeni görmedim.
    Cevapla
  • mustafa semih arıcı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu durumda hiçbir sigorta şirketi orijinal parça bulamaz..Kullanılmış, bozuk parça takılan araçlar da serseri mayın gibi yollarda dolaşırlar.Hayırlı olsun!...
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    bence pert olan arabaları sigorta yeniden baska birine satmaması lazım ama sigortacınınişine geliyor pert arabayı anında hurdaya ayırmalı ama kim duyacak ne devlet nede sigortacını işine gelmiyor
    Cevapla