Türkiye'deki 4 şirket TOTAL'e talip oldu

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt şirketi TOTAL'i satın almak için Türkiye'deki 4 şirketin talip olduğunu bildirdi.

Türkiye'deki 4 şirket TOTAL'e talip oldu
Türkiye'deki 4 şirket TOTAL'e talip oldu
GİRİŞ 30.05.2015 11:06 GÜNCELLEME 30.05.2015 11:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yılmaz, "Her piyasada girenler çıkanlar olabilir, karlı bulmayanlar, iyi yönetilemeyenler olabilir ancak önemli olan, çıkan şirketlerin yerine kaç şirketin o piyasaya girmek için başvurduğudur" dedi.

Yılmaz, EPDK'nın düzenlemelerinin gerekli olduğunu belirterek "bakın o şirkete şu anda yaklaşık dört şirket talip, Türkiye'nin akaryakıt sektöründeki en büyük şirketleri talip, yani eğer bu sektör yatırım yapılabilir bir sektör olmasa eğer EPDK'nın buradaki birtakım yönlendirmeleri olumsuz algılanmış olsa kesinlikle kimse bu piyasaya girmek istemez" diye konuştu.

Türkiye'nin ikinci büyük akaryakıt şirketinin TOTAL'i satın almak için başvurduğunu, hem akaryakıt hem LPG sektöründe faaliyet gösteren diğer bir büyük grubun da ciddi şekilde ilgilendiğini bizzat bildiğini kaydeden Yılmaz şunları söyledi:

"İlgilenenler buraya fiyat vermek için değil gerçekten satın almak için giriyorlar ve bu piyasada da hesap kitap çalışır, hesapsız yatırım yapıldığı takdirde zarar edilebilir. Bu bakkal için de akaryakıt şirketi için de bir piyasa kuralı, bir ekonomi kuralıdır.

YORUMLAR 1
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Almayın yenisini kurun ki kendi kendine yok olsun gitsin niye para veriyorsunuz
    Cevapla