Rusya beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı

Kuş gribi (Avian Influanze) vakası sonrası Rusya tarafından konulan ithalat yasağı 2 il hariç tüm noktalarda kaldırıldı.

Rusya beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı
Rusya beyaz et ithalatı yasağını kaldırdı
GİRİŞ 29.05.2015 13:57 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'de görülen kuş gribi (Avian Influanze) vakası sonrası Rusya tarafından konulan ithalat yasağı karantina devam eden Balıkesir-Edincik ve Kastamonu- İkizciler dışında kalan tüm bölgeler için kaldırıldı.

Bu bölgeler dışındaki işletmelerden Rusya’ya ihraç edilen beyaz et ürünlerine yönelik sağlık sertifikaları da düzenlenmeye başladı.

BESD-BİR Başkanı Sait Koca, Rusya’nın ithalat yasağını kaldırmasının beyaz et sektörü adına sevindirici olduğunu belirterek;  “Geçtiğimiz hafta Azerbaycan, ardından Gürcistan, bu hafta itibari ile de Rusya pazarının açılması sektöre nefes aldıracaktır. Irak’taki girişimlerden de umutluyuz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Irak makamları ile resmi görüşmeleri sürdürüyor. Sorunun kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz. Ay sonu itibariyle kuş gribi tehdidi de mevsimsel olarak kalkmış olacak. Irak’tan da iyi haberleri gelince sektör olarak ülke ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • hakikat 8 yıl önce Şikayet Et
    neresi müjdeli haber...yurtdışına gönderiyorlar kaliteli malları bize kalıyor kötüleri...kaldı ki bir de fiyatları artıyor...bırakın da bızım cocuklarımız yesın cevızın antep fıstıgının kuru yemısın guzellerını..neden avrupa yıyor kı?? sankı tarımdan cok mu para kazanıyoruz...sen bıze bırak bu degerli kuruyemıslerı,ardından da vergiye 10 lira zam getır sana yurtdısından gelen paranın 10 katı cıkmıs olsun :)
    Cevapla
  • rakaman 8 yıl önce Şikayet Et
    desenize iç pazar daralacak fiyatları uçuracaklar zaten önümüz yaz fiyatlar da yavaş yavaş yukarıya tırmanmaya başlamıştı...müjde müjde ama kime göre?!!!
    Cevapla
  • hande 8 yıl önce Şikayet Et
    ak partinin dürüstlüğü sayesinde. eskiden olsa saklamaya kalkarlar sorun büyürdü. Ak parti dürüst ve şeffaf olduğu ve sorunla mücadele ettiği için güven sağlıyor.
    Cevapla
  • boşver celal 8 yıl önce Şikayet Et
    anlamak zor sizin için boş yani ama genede söyliyelim sen tavuk sektöründe çalışsaydın bu düşüncesizce lafları etmezdin birde kafir herşeyi analiz eder her şeyi madde madde bağlar kurala koyar sen ise burda tavukla ekonomiyi karşılaştırırsın aranızdaki fark bu görebilirmisin acaba:)
    Cevapla
  • Celal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi düze çıkar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle