Ünlü markada ayakkabı skandalı!

FLO ayakkabı mağazasından aldığı ürünün bir hafta içinde beyazladığını gören vatandaş ikinci şoku ise ürünün incelenmeden döndüğü gün yaşadı

Ünlü markada ayakkabı skandalı!
Ünlü markada ayakkabı skandalı!
GİRİŞ 27.07.2015 14:58 GÜNCELLEME 19.09.2015 10:33
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Günde binlerce insanın yeni ayakkabı alarak sonrasında mağdur olduğu bir sorun olan ayakkabı şikayetlerine bir yenisi de FLO-Ziylan Ayakkabıcılık Mağazası'nda eklendi. Ürünü yaklaşık bir hafta giyen vatandaşın ayakkabısında yaşanan beyazlama şikayeti ürünün yine kendi firması tarafından incelenmeye gönderilmesiyle ikinci bir skandala dönüştü. Ayakkabının inceleme süresinde yanları açıldı ve FLO firması verdiği "Bu da kullanıcı hatası" cevabıyla adeta şok etti.

Ayakkabılarla ilgili bir sorun yaşandığında mağazaya götürülüyor, o firma da incelemeye gönderiyor ancak sonuçlar genellikle olumsuz. Bu durumda mağazadan ayrılan müşteri hakkını aramak yerine olayı unutuyor. Yada FLO'nun müşteri hizmetlerini arayarak sorunun anlatmaya çalışıyor ama yine de sonuç alamıyor. Yetkililer ise uyarıyor: "Hakkınızı söke söke alın"

sikayetvar.com sitesinin verilerine göre de binlerce şikayet alan FLO mağazasında yaşanan olay, diğer mağdur olan müşterilere de örnek olacak nitelikte. FLO'dan ayakkabı alan vatandaş mağduriyetini şöyle anlatıyor;

"16 Nisan 2015 günü İstanbul Şirinevler mağazanızdan Lumberjack marka bir ayakkabı satın aldım. Zaten bu marka da Ziylan'a ait. Ayakkabı yaklaşık 1 hafta içinde sol tekinde beyazlama yaptı. Ardından sağ tekinde başladı ve hemen ayakkabıyı satın aldığım mağazaya götürdüm. Ürün mağaza tarafından incelenmek üzere kendi yetkililerine gönderildi. Yaklaşık 15 gün sonra müşteri hizmetlerini aradım ve üründeki hatanın kullanıcı hatası olduğu bildirildi. Ayakkabıyı almaya gittiğimde ikinci şoku yaşadım. Çünkü her iki ayakkabı tekinin de yanları açılmıştı. Ben de ayakkabıyı bu hatayla getirmediğimi ayakkabının yanlarının nasıl açıldığını sordum. Tekrar bir şikayet kağıdı yazdırıp ayakkabını gönderildi. Ve 15 gün sonra aldığım cevap ile kan beynime sıçradı çünkü ayakkabının yanlarının açılmasına da şaka gibi bir cevapla kullanıcı hatası diyorlardı. Şimdi hakkımı tüketici hakem heyetinde arayacağım. Bir daha kesinlikle FLO'dan ayakkabı almam. O gün mağazaya gittiğimde müşterinden çok şikayet için gelen insanlar vardı."

Peki sadece ayakkabı örneği olan tüketici mağduriyetleri için yetkililer ne diyor? Haber7'ye açıklamada bulunan Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, problemin tüketiciler açısından firma incelemesiyle başladığını söyledi.

"MÜŞTERİ HAKKINI KESİNLİKLE ARAMALI"

Kalyoncu, "İncelemeye giden ayakkabı yine kendisi tarafından inceleniyor. Bu durum it iti ısırmaz atasözüyle açıklanır. Zaten genelde sonuçlar tüketici aleyhine sonuçlanıyor. Kullanıcı hatası deniliyor. Ayakkabılarından sorun yaşayan müşteri ilk olarak firmaya ihtarname çekebilir ve parasının iadesini isteyebilir. Tüketici bununla uğraşmak istemezse durumunu anlattığı dilekçe ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracak. Hakem heyeti ayakkabıyı inceler, şirketin verdiği rapor hakem heyetini bağlamaz. Hakem heyeti bilirkişi tayin eder ve ayakkabıyı tarafsızca inceletir. Ayakkabının çamaşır suyu vs. dökülmediği takdirde beyazlamayacağını ve bunun kullanıcı hatası olmayacağını ortaya koyar. Firma ise çıkan sonuç sonrası müşteriye kuzu kuzu parayı öder. Ödemezse icra yoluyla alır" diye konuştu.

BİR DİLEKÇE İŞİ ÇÖZÜYOR, TARTIŞMAYA GEREK YOK

Yaşananların firmanın yanına kaldığını ifade eden Kalyoncu, "Genelde tüketici ayakkabısını alarak mağazaya gidiyor ve tezgahtaki çalışana bağırıp çağırıyor ve deşarj oluyor. Bunu sizin yanınıza bırakmayacağım diyor ve bir hışımla çıkıyor. Ama yaşanan yine firmanın yanına kalıyor. Hakem heyetine bir dilekçe işi çözer. Tüketiciler sonuna kadar hakkını aramalı" dedi.

FLO için sikayetvar.com'a son 24 saatte gelen şikayetler; Konu hep aynı!

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Zekeriya aycı 4 ay önce Şikayet Et
    Flo 225 TL ye aldığım ayakkabıyı kendi incelemesinde kusurlu buldu değişim istedim benden 200 TL ücret talep etti tüketici hakem heyeti ne basvurdum değişim kararı var uygulamiyorlar resmen organize dolandırıcılık şirketi kurmuşlar kusurlu ayakkabıyı bile teslim etmediler bence herkes Cimer den ticaret bakanlığına şikayet etmeli
    Cevapla
  • büşra 6 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle FLOdan alışveriş yapmayın.Ürünlerine sahip çıkmıyorlar .Müşteri memnuniyeti iletişimi sıfır
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    410 lira lik urun aldim sitede göründüğü gibi değildi iade ettim ama para iadesi 20 gun icinde yapilacakmis sacmaliga bak 20 gun boyunca bizim parayi borsada orda burda kullanancak kesinlikle Flo dan alışveriş yapilmasini önermiyorum.pismanlik yasamayin.
    Cevapla
  • H. Kalın 8 yıl önce Şikayet Et
    FLO Mağazasından bir ayakkabı aldım. Sağ teki yırtıldı. Mağazaya götürdüm onlarda fimaya göndermiş; 3 hafta sonra ayakkabı ile birlikte genen cevap: kullanıcı hatası. İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdum, 3 ay sonra gelen cevap. kullanıcı hatası. Soruyorum! ayakkabının bir teki yeni alınmış gibi diğer teki yırtık. bu nasıl kullanıcı hatası anlayamadım.
    Cevapla
  • Gdy 8 yıl önce Şikayet Et
    En sağlam. Ayakkabı letton ! Senelerdi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle