Patates fiyatları nihayet normale döndü

Kış aylarında kilogram fiyatı 4 TL'den aşağı düşmeyen Patates’in kilogram fiyatı normale döndü.

Patates fiyatları nihayet normale döndü
Patates fiyatları nihayet normale döndü
GİRİŞ 26.05.2015 10:07 GÜNCELLEME 26.05.2015 10:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kış aylarında kilogram fiyatı 4 TL'den aşağı düşmeyen Patates’in kilogram fiyatı 1.75 Türk Lirası’na düştü. Patates ile birlikte diğer domates, salatalık, yeşillik ürünlerinde de yaz tarifesine geçildi.

Kış aylarında pahalı fiyatıyla dikkat çeken sofraların vazgeçilmezi Patates’in fiyatı vatandaşın yüzünü güldürdü. Yaz sıcaklarının etkisini arttırmasıyla, tarla Patatesi'nin fiyatı, Kayseri Halk Pazarı'nda 1.75 Türk Lirası'ndan fiyat buldu.

Sebze fiyatlarının düşüşe geçtiğini söyleyen Pazar esnafı Oktay Doğan,"Sebze fiyatları geçmişe göre baya düştü. Örneğin papates fiyatları 1.75 Türk Lirası’na düştü. Diğer küçük patates 1, 50 Türk Lirası’na düştü. Fiyatlar baya düştü.

Genel anlamda yaz aylarına girmemizle birlikte patates fiyatları sebze meyve fiyatları düştü" dedi. Geçen seneye göre, fiyatların yine de biraz pahalı olduğunu ifade eden Bülent Kalbazan ise,"Pazar fiyatları mevsim normallerinin bir tık üstünde.

O da kış aylarının sert geçmesinden dolayı böyle bir durum var. Ama yine de geçen seneye bakacak olursak normal yani. Piyasanın canlanması için seçim dönemini atlatmamız lazım.

Şu anda kara lahanayla, havucun fiyatı yüksek, diğerleri düşüşte, yeşillik türü düşüşte. Ramazandan beklentimiz yüksek , gözümüz ramazanda. Fiyatlar Kayseri’de değişmez" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 4
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    50 Kuruş olan patates 5-TL ye çıkıp 1.75-TL ye düşünce sevinenler var ya, işte onlar bu zamları hak edenlerdir...Komisyoncuların akrabalarıdırlar belkide... Patatesin 1-TL altında olması gerekiyor 1-TL...
    Cevapla
  • tuncay 8 yıl önce Şikayet Et
    normalde 50 kuruşa alırdık. bir çuval alıp baya bi tüketirdik. şimdi 4 tl den 1.75 e düşmüş sözde, daha görmedik ama. bence yine de pahalı.
    Cevapla
  • kafkasyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen sibirya da mı yaşıyorsun kardeş burda şu anda markette 1.75 tl.
    Cevapla
  • ayetullah 8 yıl önce Şikayet Et
    baya düşmüş yaşasınnnnnnnnnnnn
    Cevapla