4G ile birlikte 5G de geliyor

Lütfi Elvan, 4G ihalesinin 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmesiyle ilgili, "3 ay sonra 4.5G ile 5G ihalesi birlikte yapılacak" dedi.

4G ile birlikte 5G de geliyor
4G ile birlikte 5G de geliyor
GİRİŞ 16.05.2015 11:57 GÜNCELLEME 16.05.2015 14:29
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, 26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan 4G ihalesinin 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmesiyle ilgili, "3 ay sonra 4.5G ile 5G ihalesi birlikte yapılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 4G teknolojisiyle ilgili olarak yaptığı bir açıklamada, "Dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” ifadelerini kullanmıştı.

YANLIŞ ALGIYA NEDEN OLDU

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programına konuk olan Elvan, 26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan 4G ihalesinin 26 Ağustos 2015 tarihine ertelenmesini değerlendirdi. Yapılacak ihalenin aslında bir 4G ihalesi olduğunu belirten Elvan, "Basında oldukça yanlış bir algıya neden oldu. Teknoloji serbest ihale, bu tüm teknolojilere açık olan bir ihale, 5G de bu ihalenin kapsamında olan bir husus. Türkiye olarak biz artık 3G'de olduğu gibi daha ileri seviyede, bir anlamda 4.5G ile piyasaya gireceğiz" dedi.

'OPERATÖRLERİN ERTELEME KONUSUNDA TALEPLERİ OLDU'

Özellikle GSM operatörlerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bu sürenin ertelenmesi konusunda talepleri olduğunu belirten Elvan, "Finansal açıdan ve ihale hazırlıkları açısından Bakanlığımız bunları değerlendirdi. Operatörlerimizin görüşleri doğrultusunda 3 ay süreyle bir erteleme söz konusu oldu" diye konuştu.

Elvan, şöyle devam etti:

"3G çıktıktan sonra 3G'nin gelişmişi piyasaya girdi ve biz o gelişmiş 3G ile birlikte devam ettik. 4G şu anda birçok ülkede uygulama aşamasında ama 4G'nin biraz daha ileri düzeyi olan advance dedikleri seviyede olan, bir anlamda belki vatandaşlarımızın anlayacağı dilden söylemem gerekirse bu ihale bir anlamda 4.5G ile 5G ihalesi olacak, önü açık bir ihale, yani teknoloji serbest bir ihale olacak. Dolayısıyla 5G'nin yürürlüğe girmesi ve hazır olması halinde de operatörlerimiz doğrudan 5G'ye geçme imkanı bulacaklar. 3 ay sonra 4.5G ile 5G ihalesi birlikte yapılacak."

YORUMLAR 6
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    erdogan dediginde gülüyorlardi bunlarin erdoganin ufkunun zerredinden anlamiyorlar
    Cevapla
  • Murat Bulat 8 yıl önce Şikayet Et
    üç buçuk g yapılmadan 4 g nasıl yapılacak ?
    Cevapla
  • wolf 8 yıl önce Şikayet Et
    4 buçuk G enteresan
    Cevapla
  • hayri yamak 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim en alt tarafı okursan senin gibiler için 4.5 g denilebilir diyo
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    benim telefonda sık sık 3.5 g yi görüyorum
    Cevapla
  • ibo 8 yıl önce Şikayet Et
    az kaldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle