Ekonomiye Anneler Günü dopingi

Anneler Günü başta perakende olmak üzere ekonomiye doping etkisi yaptı.

Ekonomiye Anneler Günü dopingi
Ekonomiye Anneler Günü dopingi
GİRİŞ 11.05.2015 09:06 GÜNCELLEME 11.05.2015 09:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçen yıl 18 milyon kartlı işlem hacmiyle 2 milyar lirayı aşan cironun bu yıl 3 milyar TL'yi yakalayacağı öngörülüyor

Yılın en özel günlerinden biri olan Anneler Günü ekonomiye doping etkisi yaptı. Perakendeden turizme, bankacılıktan teknolojiye hatta emlak sektörüne kadar hepsi bugüne özel kampanyalar hazırlarken 'Anneler Günü'nden en büyük payı tekstil, ayakkabı-çanta, çiçekçilik, kozmetik, kuyum ve elektronik eşya alıyor. Geçen yıl 8-11 Mayıs haftasında 18 milyon kartlı işlem hacmiyle 2 milyar lirayı aşan cironun bu yıl 7-10 Mayıs tarihleri arasında 3 milyar TL'yi yakalayacağı öngörülüyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, iyi başlayan mayıs ayı satışlarının Anneler Günü etkisiyle pozitif devam ettiğini söyledi. Kariyo, "Anneler Günü için yoğunluk cuma günü başladı. Hafta sonunda ise ortalama bir hafta sonuna oranla satışlarda yüzde 15 ila 50 arasında artış yaşanıyor. En büyük ilgi ise kadın giyim, kozmetik, çiçek ve mücevhere" dedi.

Sarar'ın sahibi Cemalettin Sarar, son bir haftada Anneler Günü'nün etkisiyle satışların yüzde 30 arttığını söyledi. 2015'in güzel gittiğini vurgulayan Sarar, "Son 5 ayda satışlarımızda geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20'lik bir artış yaşıyoruz. Mayıs ayı baharın da etkisiyle zaten çok iyi başladı. Anneler Günü için ciddi kampanyalar hazırlamıştık" dedi. Haziran ayında kutlanacak Babalar Günü için de özel tasarım ve kampanyalar hazırladıklarını vurgulayan Sarar, "Anneler Günü bereketli geçti. Darısı Babalar Günü'nün başına" diye konuştu.

Anneler Günü'nün turizm sektörüne de doping etkisi yarattığını belirten Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Bu özel günde annesini alıp iki günlük kısa tatile çıkaranlar oluyor. Bu mayıs ayı tur satışlarında ve otel doluluklarına yüzde 10'luk bir katkı sağlıyor" dedi. Pronto Tour'un Anneler Günü'ne özel bir kampanya hazırladığını aktaran Onaran, "Bugün girip paket alanlara 300 TL indirimimiz var. Geçen yıl da bu kampanyayı düzenlemiştik. Satışlarımıza yüzde 30'luk bir katkı sağladı" diye konuştu.

Zen Diamond Yönetim Kurulu Başkanı Emin Güzeliş, satışların yüzde 20 arttığını söyledi. Güzeliş, "Her yıl olduğu gibi Türk tüketicisi son 4 günde alışverişe yüklendi" dedi. Anneler Günü'nde 3 hediye alındığını belirten Güzeliş, "Biri eşe, biri anneye biri de kayınvalideye" diye konuştu.

Bimeks Başkan Yardımcısı Arif Bayraktar, geçen yıl hafta sonu satışlarının çok yüksek olduğunu bu yıl da aynı döneme oranla satışların yüzde 10 arttığını ifade etti. Bayraktar, "Bu yıl telefon ve teknolojik ürünlere yönelik ciddi bir talep olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Hotiç'in patronu Mehmet Hotiç, Anneler Günü'nün yılın en önemli günlerinden biri olduğunu vurguladı. Hotiç, "Bizim için en önemli zamanlar yılbaşı, bayram arifeleri ve Anneler Günü'dür. Hedefimiz satışlarımızı yüzde 20 artırmaktı. Bunu da aşarak yüzde 25'i yakaladık" dedi.

YORUMLAR 1
  • BHY 8 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz tüketimlere meyillendirilmek, savurgan bir millet oluyoruz. Allah ıslah etsin
    Cevapla