Türkiye'ye ilk darbe ''Kardeş''ten geldi

Kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye'den kuş gribi (H5N1) salgını gerekçesiyle tavuk ve tavuk ürünleri ithaline sınırlama getirdi.

Türkiye'ye ilk darbe ''Kardeş''ten geldi
Türkiye'ye ilk darbe ''Kardeş''ten geldi
GİRİŞ 06.05.2015 15:08 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:25
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Azerbaycan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı açıklama yaptı. 

Açıklamaya göre, söz konusu kararın Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün(OİE)Türkiye'nin bazı bölgelerinde H5N1 virüsünün yayıldığını duyurmasından dolayı alındığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında kararın Türkiye'nin tamamını kapsamadığı belirtilirken Balıkesir, Kütahya, İzmit, Çanakkale, Manisa, Bandırma, Bursa, Bergama ve Akhisar'da üretilen canlı tavuk, tavuk eti ve damızlık yumurta ithalini durdurulduğu bilgisine yer verildi.

Kuş gribi virüsünün Azerbaycan'a da yayılmasını önlemek amacıyla ülkedeki ilgili bütün kurumlar tedbir almaları yönünde uyarılırken ,Türkiye'den tavuk ve tavuk ürünleri ile ilgili kısıtlamanın 5 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği bildirildi.

YORUMLAR 32
  • GERÇEK 8 yıl önce Şikayet Et
    belki ucuzlarda fakir fukara tavuk yumurta görür
    Cevapla
  • boş işler 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede bütün çiftlikler kapansın bütün seralarada kapansın insanlar sağlıklı beslenemiyor her gıda 50 yıl üncesine dönerse kimse dr.gitmez
    Cevapla
  • Pastörden selamlar 8 yıl önce Şikayet Et
    tedbir çözüm değil illa ilaç illa ilaç. bi şeyler yapın bi şeyler üretsin doçentleriniz prof larınız. yoksa üç dört yıl sonra tekerrür edecek etmese de ettireceklerdir.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    abicim ne alakası var ya.. tedbir bu.. darbe demek ne demek.. bile bile hastalık ihtimaline karşın adam canını mı yaksın..
    Cevapla
  • Nazlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yani bile bile insanlarını tehlikeye mi atsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle