FİSKOBİRLİK bu yıl umduğunu buldu

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Başkanı Lütfi Bayraktar, bu yıl alımlarda umduklarını bulduklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK bu yıl umduğunu buldu
FİSKOBİRLİK bu yıl umduğunu buldu
GİRİŞ 28.04.2015 13:00 GÜNCELLEME 28.04.2015 13:00

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "Bu sezon beklediğimiz rakamın üzerinde fındık alımı yaparak piyasadan umduğumuzu bulduk" dedi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK'in üretici borçlarının çoğunu ödemesi ve piyasada fındık alımları gerçekleştirmesinin üreticinin birliğe olan güvenini artırdığını söyledi. Birliğin son 4 yıldır piyasaya girerek fındık aldığını belirten Bayraktar, 2014 - 2015 sezonunda üreticiden aldıkları fındık miktarının 10 bin tonu aştığını bildirildi.

Geçen sezon piyasadan topladıkları fındığın 5 bin tonlarda kaldığını, yeni sezonda ise bu rakamı ikiye katladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Bayraktar, "Bu sezon beklediğimiz rakamın üzerinde fındık alımı yaparak piyasadan umduğumuzu bulduk. İnşallah bundan sonraki hedefimiz bu rakamı daha da yukarıya çıkartmak" diye konuştu.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in her geçen yıl daha da güçlendiğini vurgulayarak, "Artık üreticilerimiz birliğimizi yeniden tercih etmeye başladı. Özellikle aldığımız ürünün parasını peşin ödememiz çiftçilerimiz üzerinde olumlu etki yarattı" değerlendirmesinde bulundu.

Kurum olarak yeni sezona girmeden üreticilerin elinde kalan az miktarda fındığa da talip olduklarını anlatan Bayraktar, "Üreticilerimiz gönül rahatlığı ile birliğimize fındıklarını getirerek ödemelerini peşin alabilirler. Bunun garantisini veriyoruz. FİSKOBİRLİK'in o eski günleri artık geride kaldı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA