ASHRAE Turkish Chapter, Teskon Sodex'e katıldı

ASHRAE Turkish Chapter, 8-11 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Teskon Sodex fuarına katıldı.

ASHRAE Turkish Chapter, Teskon Sodex'e katıldı
ASHRAE Turkish Chapter, Teskon Sodex'e katıldı
GİRİŞ 28.04.2015 10:06 GÜNCELLEME 28.04.2015 10:06

12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon Sodex’te Ashrae standına Turkish Chapter yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı. 

Kongre açılışı sonrası konuşan ASHRAE’nin eski başkanı Prof. Dr. William P. Bahnfleth “ ASHRAE Bina Enerji Etiketleme Programı” sunumu ile kongrede dikkat çekti. ASHRAE standında Ekim 2015’te Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan RAL CRC 2015’in tanıtımı yapıldı. İklimlendirme sektör profesyonelleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Ashrae Turkish Chapter, Section olarak ASHRAE bünyesine dâhil olup sadece bir yıl içinde Chapter unvanını en hızlı elde eden üye oldu. İkinci yılın sonunda başarısını taçlandırarak Ekim 2015’te RAL CRC 2015’in İstanbul’da yapılmasını sağladı. 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan ve ana temasının “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” olarak belirlendiği RAL CRC 2015’e yurtdışından 300 kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’den de yoğun katılımın gerçekleşeceği öngörülüyor. 

ASHRAE ile ilgili görüşlerini dile getiren ASHRAE Turkish Chapter Başkanı Barış Özerdem, “ASHRAE; 1894’ten bu yana bina tesisat sistemleri, enerji verimliliği, iç hava kalitesi ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan uluslararası bir dernektir. Dernek olmalarına rağmen kendi AR-GE programına sahiptir ve 130’dan fazla ülkede 54 binin üzerinde üyesi bulunmaktadır. Derneğin amacı; üyelerine teknik bilgi sunmak, sektörün standartlarını ve teknik ilkelerini oluşturmak ve sektör profesyonellerinin eğitimini ve iletişimini sağlamaktır” dedi. 

Verdiği Ar-ge desteği ve teknik bilgi ile ASHRAE’nin dünya standartlarını belirlediğini ifade eden Özerdem;  ASHRAE’nin ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirmeyle ilgili insani faktörleri halkın değişen ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek üzere geliştirme misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

RAL CRC 2015 ile ilgili konuşan Özerdem, “ Hindistan, Pakistan, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Nijerya, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Polonya, Slovenya, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Portekiz, İspanya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin oluşturduğu “Chapter” ve “Section”lar “Region At Large” RAL olarak bilinen Geniş Bölge’yi oluşturmaktadır” diyerek sözlerini sürdürdü.

Özerdem, RAL CRC 2015’in tüm katılımcılara “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” konusunda ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerinin görüşlerini öğrenme ve yeni bakış açıları ile daha inovatif fikirler elde etme fırsatı kazandıracağının altını çizdi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL