Tavan kalktı pompaya çifte zam geldi

Akaryakıt fiyatlarını frenleyecek tavan fiyat uygulamasının bittiği gün olan dün geceden itibaren benzine 5, motorine 7 kuruş zam geldi.

Tavan kalktı pompaya çifte zam geldi
Tavan kalktı pompaya çifte zam geldi
GİRİŞ 21.04.2015 05:53 GÜNCELLEME 21.04.2015 11:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), kâr marjları nedeniyle akaryakıtta üçüncü kez uyguladığı 2 ay süren ‘tavan fiyat’ dün gece sona erdi.

Tavan fiyatın bittiği gün olan dün geceden itibaren benzine 5, motorine 7 kuruş zam geldi. Zamla, İstanbul’da benzin 4.62 TL, motorin ise 3.97 TL’ye çıktı. Ankara’da ise benzin 4.65, motorin 4.03 liraya yükseldi.Daha önce tavan fiyata 4 lira 46 kuruşla başlayan benzinin litresi bu dönemi 4 lira 57 kuruşla tamamladı. Motorinin litresi ise, tavan fiyat öncesi 3 lira 95 kuruştu. Motorin, tavan fiyat uygulamasını 3 lira 90 kuruşla kapattı.

5 KEZ ARTTI

Son zam hariç 2 ayda benzin fiyatı 5 kez arttı, 2 kez de düştü. Motorin fiyatı, 3 kez arttı, 1 kez de indi. Böylece benzin ve motorin 8 kez zam 3 kez de indirim gördü. EPDK, bundan sonra da piyasadaki fiyat oluşumlarını titizlikle inceleyeceğini belirtti.

‘KUR BAHARI YAŞATMADI’

EPDK, tavan fiyat kararıyla litre başına dağıtıcı ve bayi payını benzinde 34 kuruş, motorinde de 37 kuruşla sınırlamıştı. Türkiye Akaryakıt Bayileri ve Gaz İşverenleri Sendikası (TABGİS) Başkanı Ferruh Temel Zülfikar, akaryakıt fiyatlarını sektörün kendi içinde ayarlayacağını belirterek “Bu uygulama, serbest piyasaya müdahaledir. Fiyatların izleyeceği seyre ilişkin bir öngörümüz şu anda yok. Sektör kendi kendini regüle edecektir. Müşteri açısından da bir şeyin değiştiğine inanmıyorum. Dövizdeki ve petrol fiyatındaki artışla gelen zamlar, müşteriye tavan fiyattan kaynaklanan indirimi ve baharı yaşatmadı” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 25
  • devirsan 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi yav adamlar 15 bin tl Maaş alsın kıyak emeklilik ve daha birçok şey benzine mazota zam gelmiş umurlarındamı yazık bu millete yapılanlara ve 100/100 alınan vergiye
    Cevapla
  • susun 8 yıl önce Şikayet Et
    susan milletin sırtına binen çok olur. sizi 70 yıl öncesinin chp'si ile korkutup donunuza kadar soyuyorlar. müstehaksınız.
    Cevapla
  • kml 8 yıl önce Şikayet Et
    7 hazirana ne kaldı
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Gercekci olalim ben belcikada yasiyorum bitik dediginiz avrupada Adam dun afrikadan geliyo yarin devletin gecinmesi icin verdigi parayla iyi kotu bi araba aliyor gercekci olalim bana kizacak olan gurbetciler madem dediginiz kadar turkiyede ekonomi iyiyse hep beraber cennet vatanimiza donelim hadi !
    Cevapla
  • şu yorumlara gülüyorum 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim hükümet zorla mı size 50 000 tlden başlayan araçlar aldırıyor, hükümet mi size zorla bütün gün yakın israf edin diyo, bırakın şu ucuz yorumları şu anda halimize şükredeceğimize daha yükseklere ulaşamayışın kuyruk acısıyla veryansın ediyoruz. yoksa halimizde bir sıkıntı yok.ben şu andaki şartlardan da maaşımdan da yaşamımdan da memnunum. niye şükretmeyi biliyorum. israf etmiyorum.
    Cevapla
  • izzet 8 yıl önce Şikayet Et
    Değerli arkadaşım ! bu zamlar sadece arabası olanı ilgilendirmiyor .tepeden tırnağa her şeye zam anlamına geliyor .her şeye siyasi yandaşlık gözlüğüyle bakmıyorum .doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilmekte bir erdemdir..yapılan yanlışı ihmali görmezden gelmek bizim inancımıza örfümüze terstir .yarın başka parti iktidara gelip aynı hataları yaparsa aynı tepkim olacaktır .yanlışın yandaşı olmam olamam .aynı partiye oy verdik diye hatasını görmezden'mi gelelim uyarmayalım'mı ? o zaman ahlaki davranmış olurmuyuz Allah aşkına.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım araba neyine türk ün yayan gidip gelsin et neyine ot yesin kazak palto neyine üşümeyiversin acıkmasın susamasınki israf olmasın bak dostum şükür çok farklı bir şey karnın aç ikende şükredeceksin tokkende ama hak aramak başka birşey işte senin anlayamadığın bu
    Cevapla
  • borkenli 8 yıl önce Şikayet Et
    kaç para maaş alıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle