Nükleerde ilk temel yarın atılıyor

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin temeli yarın atılıyor.

Nükleerde ilk temel yarın atılıyor
Nükleerde ilk temel yarın atılıyor
GİRİŞ 13.04.2015 17:32 GÜNCELLEME 13.04.2015 17:32
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak.

8 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ

20 milyar doların üzerinde bir yatırım öngörülen ve inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması beklenen Akkuyu Nükleer Santrali için yarın saat 12.30’da gerçekleştirilecek olan temel atma törenine Bakan Yıldız’ın yanı sıra Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom Genel Müdürü Sergey Kiriyenko, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Fuad Akhundov ve diğer üst düzey yetkililer katılacak.

 

YORUMLAR 30
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    nihayet 1970 den buyana savsaklanıyordu.bizde bir nükleer teknolojiyle tanışalım..
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Nerden nereye. Önceleri TR'de seçim öncesi bir projenin temel atımı yapılır, devamı gelmezdi. Diğer seçimlerde devam etmeyen temeli ben bitireceğim diye partiler oy peşinde koşarlardı. Yıllar böyle geçti. Şimdi çok şükür, söz veriliyor, başlanıyor ve zamanında bitiyor. Nereden nereye.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    TR'nin cari açığı azalır, istihdam sağlanır, Üniversitelerde yeni bölümler açılır ve öğrenciler staj için yurt dışına gönderilmezler. Türkiye gücüne güç katar. Durmak yok, yola devam.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yoldasın Türkiye. Durmak yok, yola devam.
    Cevapla
  • her büyükşehire bir nes 9 yıl önce Şikayet Et
    30 adet nes yapılmalı.bir santral 8 yılda yapılıyorsa ihalesi çed raporu derken 12 yılda bitiyorsa 2030 yılına ancak 30 adet nes yetişir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle