Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi kaçak ile mücadele ekipleri, kaçak elektrik kullanmak üzere yapılan ‘altyapı’ çalışmalarını ortaya çıkardı.

Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler
Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler
GİRİŞ 27.03.2015 15:38 GÜNCELLEME 27.03.2015 15:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konutlarda ısınmanın doğalgaz yerine kaçak elektrikle yapıldığı yönünde aldıkları ihbarları değerlendiren Dicle EDAŞ Diyarbakır il müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz) ile bir çalışma yaptı. Dicle EDAŞ ekipleri, yaptıkları bu çalışma sonunda, merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğal gaz abonelerini belirleyerek, geniş kapsamlı denetim için harekete geçti.

TÜM DAİRELERE HARİCİ KAÇAK HAT ÇEKİLMİŞ

Dicle EDAŞ ekipleri, hafta içinde 3 merkez ilçede toplam 2 bin 945 elektrik abonesini kontrol etti. Kontroller sırasında, yapımı süren konut inşaatları ile yapımı yeni tamamlanmış çok sayıda bina da tarandı. Kaçak taramaları sırasında özellikle yeni yapılan binalarda akıl almaz kaçak elektrik kullanımına dönük ‘altyapı çalışması’ gerçekleştirildiği belirlendi. Bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise bu durumun abartılarak, istinasız tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

MÜTEAHHİTLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

DEDAŞ’ın deneyimli kaçak kontrol ekiplerini bile şaşkına çeviren bu yöntemler bir bir belirlenerek harici hatlar sökülürken, bu ve benzer yöntemlerle kaçak elektrik kullandığı belirlenen 400 abone hakkında gerekli yasal işlemler başlatıldı. Bu arada, inşaattan evlere kaçak elektrik hattı çekilen binalardaki abonelerin yanı sıra, binanın müteahhitleri ve yapı denetim firmaları hakkında da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Kaçak elektrik kontrolleri sırasında, gelir düzeyi yüksek kesimin oturduğu lüks sitelerde kaçak elektrik kullanımının azımsanmayacak boyutta olduğu da belirlendi.

YORUMLAR 7
  • normaldir 8 yıl önce Şikayet Et
    suçu işleyene değilde cezayı faturasını yatırana çıkarırsan bu hırsızların önünü kesemezssiniz derhal kaçak kulananlar cezalandırlımalı hırsızlık ne zaman suç olmaktan çıktı ee elbette en büyük cezayı mahşerde adil olmayan yöneticiler çekecektir hakkımı helal etmeyecegim benim zar zor geçinerek ödediğim kaçakların bedelini bakalım kim nasıl ödeyecek
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bir ülke düşün ki hemen herkes gücü yettiği kadar Hırsız olsun vekilin en hazin tarafı da az Çalan çok çağlamayacak da çok çalanı hırsızlıkla suçlasın ve hepsinde öte nerdeyse tamamı da Müslüman olsun. yazık çok yazık...
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    ehli kıble ,haramı anlatmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    rka Yorumcuya cevab Yahu sen nasıl bir Müslümansın? Allah ıslah etsin seni! Ve senin gibi düşünenleri Sanki herşeyin suçlusu Sayın Cumhurbaşkanımız İstersen önce kendinde suç ara birde sana bir tavsiyem var oda Aynaya iyi bak!
    Cevapla
  • rka 8 yıl önce Şikayet Et
    tayippde bunların parasını asgari ücret alan fakirden çıkartır.Sonrada gözyaşı döker helallik ister kim hakkını helal ediyor arkadaşlar
    Cevapla
  • cevat 8 yıl önce Şikayet Et
    bi kaybolun ya paralleler gidin siz hocianizdan topladigi himmmetleri israilinin ajan okullarina nasil bagis yaptiginin hesabini sorun hadi bakalim. uza.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle