10 bin TL için koy ihalesini kaybetti!

Göcek'in dört koyundan ikisinin ihalesini kazanan Hüseyin Gülen, diğer ihaleyi 10 bin TL düşük verdiği için kaybetti.

10 bin TL için koy ihalesini kaybetti!
10 bin TL için koy ihalesini kaybetti!
GİRİŞ 27.03.2015 14:20 GÜNCELLEME 27.03.2015 14:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Göcek'teki Göbün Koyu'nun ihalesi bugün tamamlandı. Yapılan ihaleye dün yapılan Bedri Rahmi ve Akbük koylarının ihalesini de kazanan Hüseyin Gülen de katıldı. Gülen Göbün koyu ihalesinde en yüksek tekliften 10 bin TL düşük verdiği için kaybetti. Koyun işletmesini İlyas Kaba aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan biri olan Göbün Koyu'nun da ihalesi tamamlandı. 12 kişinin teklif verdiği ihaleyi KDV hariç 1 milyon 900 bin liraya Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecisi İlyas Kaba kazandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'da "Göcek Koyları" olarak bilinen 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihale açtı.

AÇIK ARTIRMAYA GİTTİ

İnternetten yapılan duyuruda, ihalede 29 yıllığına kiralayacak koylardan Akbük için 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve küçük Sarsala için 80 bin liradan başlayacağı bildirildi. Söz konusu koylardan Bedri Rahmi ve Akbük'ün ihalesi, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde dün (Perşembe) yapıldı. Her iki koyun ihalesini de KDV hariç toplam 1 milyon 802 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazandı. Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için ise bugün ihaleye çıkıldı. Göbün Koyu'nun ihalesine, Akbük ve Bedri Rahmi Koyları'nın ihalesini kazanan Hüseyin Gülen'in de aralarında bulunduğu 12 kişi teklif verdi. En yüksek üç telifi veren Hüseyin Gülen, Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Kaba ve Göbün Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Önder açık arttırmaya girdi.

1 MİLYON 900 BİN LİRA İLE KAZANDI

İhaleye yıllık KDV hariç 1 milyon 900 bin liralık teklif veren İlyas Kaba kazandı. Açık arttırmada, İlyas Önder'in 1 milyon 870 bin lira, Hüseyin Gülen'in ise 1 milyon 890 bin liraya kadar çıktı.

"BU PARAYI ZOR ÇIKARTIR"

25 yıldır üç ortağıyla birlikte işlettiği Göbün Koyu'nun ihalesini kaybeden İlyas Önder, "İhaleyi kazanan kişiye hayılı olsun. Bu parayı zor çıkartır" dedi.

Öte yandan ihale sırasında 2-3 yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma imkanı olmasına 50 kadar köylü ve çevreci Dalaman Orman İşletme Şefliği önünde toplanıp, tepki gösterdi.

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 12
  • kasapta kemikcok köpeklere ne 8 yıl önce Şikayet Et
    zenginin parasi zügürtün cenesi yau size soruyorum kapitalislerin size nefaydasi olacak onlarin yatlari paralri batsin !!!
    Cevapla
  • Makarna beyinli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence Hüseyin Gülen'in kazandığı ihale iptal edilmeli.Fethullah Gülen'in akrabası olma ihtimali var...Soyu sopu iyi araştırılmalı.
    Cevapla
  • akif 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık,hemde çok yazık,güzelim koylar üç kuruş için birilerine peşkeş çeklidi,
    Cevapla
  • prestij 8 yıl önce Şikayet Et
    kapitalist sisitemlerde atlar tepişir eşekler dayak yerler buda böyle birşey
    Cevapla
  • sek 8 yıl önce Şikayet Et
    ihaleleri batsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle