Natura Gıda'ya yeni CEO

Yıldız Holding şirketlerinden Kerevitaş’ın Genel Müdürlüğü’nü yürüten Ergün Akkaya, Natura Gıda’ya (Golf Dondurma) CEO olarak atandı.

Natura Gıda'ya yeni CEO
Natura Gıda'ya yeni CEO
GİRİŞ 24.03.2015 15:06 GÜNCELLEME 24.03.2015 15:06

18 yıldır Kerevitaş’ta çeşitli kademelerde görev alan Akkaya, 2000’li yılların başında şirketin İstanbul Yaklaşımı’na alınması ve finansal anlamda yeniden yapılanmasının yanı sıra, 2008 yılında Yıldız Holding’e geçiş ve entegrasyonu da başarı ile yönetti.

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Akkaya, yüksek lisans eğitimine Odlar Yurdu Üniversitesi Ekonomi alanında devam etti. Kariyerine 1992 yılında İpragaz-Enyap’ta başlayan Akkaya, 1994-1996 yılları arasında Profilo Eval’de Maliyet Muhasebesi bölümünde Bütçe Planlama Şefliği yaptı. 1996 yılında Yönetim Muhasebesi Şefi olarak başladığı Kerevitaş’ta sırasıyla Yönetim Muhasebesi Müdürü, Mali ve İdari İşler Müdürü, Üretim ve Finanstan sorumlu Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etti.

2005 yılından bu yana Kerevitaş’ta Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Akkaya’nın yönetiminde dondurulmuş et kategorisine giriş, Afyon’da yeni bir tesis inşa edilerek üretime alınması gibi önemli yatırımlar gerçekleştirildi. Akkaya, Kerevitaş’ın en büyük markası olan SuperFresh’in açık ara pazar liderliğine oturtulması, SuperFresh markasıyla Avrupa’ya ihracatın başlatılması, yeni kategorilere girilmesi konusunda da başarılı çalışmalara da imza attı.