Kanserle mücadelede teknolojik devrim

Dünya devi Ziebart, zararlı güneş ışınlarını bloke edebilen cam filmiyle kanserle mücadele teknolojik bir devrime imza attı.

Kanserle mücadelede teknolojik devrim
Kanserle mücadelede teknolojik devrim
GİRİŞ 20.03.2015 13:33 GÜNCELLEME 20.03.2015 13:33

Dünya devi Ziebart firması tarafından geliştirilen ve zararlı güneş ışınlarını bloke edebilen cam filmi, UV ışınları sebebiyle ciltte oluşabilecek alerjen hastalıklar ile cilt lezyonları risklerini ve UV ışınlarının kanserojen etkisini % 99 oranında azaltabiliyor.

Araçlarda bulunan standart camlardan içeri sızan UV ışınlarının, araç içi kapalı alanlarda daha yüksek risk oluşturduğuna dikkat çeken Ziebart-Türkiye ana lisansörü firmanın genel müdürü Hakan Alptekin yaptığı açıklamada, "Bahar ayı ile yüzünü gösteren güneş ışınları araçların içine sızdığında, etkileri aracın dışında olduğu kadar masum çizgide kalmayabiliyor. Zararlı UV ışınları özellikle araç içi gibi kapalı alanlarda, cilt için olağandışı riskler teşkil ediyor. Özellikle güneşin kanserojen etkilerine tedbir olarak Amerika'da geliştirilen, titanyum ile alüminyumdan yapılmış metalize bir tabaka da içeren ve 5 ayrı katmandan oluşan UV ışınlarını filtre edebilme özelliğine sahip 'Ziebart UV Cam Filmi' sayesinde, bahis konusu olan tüm riskler % 99 oranında azaltılmış bulunuyor." Sözlerine yer verdi.

Çeşitli dernek ve kurumlarla da dirsek temasında olduklarını ifade eden Alptekin, kanserle mücadeleye destek olmak için, firmanın tüm ürünlerinde sosyal sorumluluk misyonuyla % 25 bahar kampanyası başlattıklarını da dile getirdi.

KAYNAK: EKOTRENT