Kayısı erken çiçek açtı, çiftçiyi korku sardı

Doğunun Çukurova'sı olarak nitelendirilen Iğdır’da havaların sıcak geçmesiyle birlikte kayısı ağaçları da erken çiçek açtı.

Kayısı erken çiçek açtı, çiftçiyi korku sardı
Kayısı erken çiçek açtı, çiftçiyi korku sardı
GİRİŞ 17.03.2015 14:18 GÜNCELLEME 17.03.2015 14:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu yıl kışının fazla soğuk geçmediğini, havaların güneşli ve sıcak geçmesinden dolayı kayısının biraz erken çiçek açtığını ifade eden Iğdırlılar, bu yıl dağdaki kar ve ovadaki çiçek görüntüsünün kente daha da güzel bir görünüm kattığını söylediler.

MART SONUNDA KAR YAĞMIŞTI

Ali Ateş isimli vatandaş, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kayısının erken çiçek açtığını ifade etti. Ateş, “Geçen yıl mart sonunda kar yağdı ve çiçek açan kayısı ağaçları dondu. Bu nedenle geçen yıl hiç kayısı çıkmadı, ama ümit ediyoruz ki bu yıl don vurmaz da bol bol kayısı yeriz” dedi.

Geçen yıl 30 Mart’ta don nedeniyle sıkıntı yaşandığını anlatan Hasan Şen de, “İnşallah bu yıl aynı sıkıntıyı yaşamayız. Büyük bir maddi kayıp oldu. Ülke adına, bölge ve vatandaş adına. İnşallah aynı sorun bu yıl da olmaz, bizde sevdiğimiz kaysıyı yeriz” diye konuştu.

ÇİFTÇİ BÜYÜK ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Doğu Anadolu Bölgesi’nin birçok meyve ve sebze ihtiyacını karşılayan kentte geçen yıl don nedeniyle çiftçi büyük zarar görmüştü. Bu yılda aynı endişeyi taşıyan çiftçiler, umutlarını bu yıl ki hasada bağladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • BUNUN ÇÖZÜMÜ VAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Dona karşı BİONUR diyei ürün var.Kullanıyorsunuz Allahın izniyle -6 ya kadar don olayı olmuyo vede ürün kalitesi,ürün miktarı artıyo denemenizi tavsiye ederim.
    Cevapla