Bugünden itibaren yasaklandı

Tüketicinin korunması maksadıyla Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın getirdiği değişiklik bugün yürürlüğe girdi.

Bugünden itibaren yasaklandı
Bugünden itibaren yasaklandı
GİRİŞ 13.03.2015 08:55 GÜNCELLEME 13.03.2015 09:15
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bugünden (13 Mart 2015) itibaren kasaplar ve marketler ambalajsız tavuk eti satamayacak. 13 Şubat 2015'te yayınlanan, et ve et ürünleri satışına yeni kurallar getiren tebliğe göre, tüketici talep ederse tavuk parçalara ayrılabilecek. 

Ayrıca perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımları üretimi yapılamayacak, bunlar hazır halde satışa sunulamayacak. Tüketici talep ederse kıyma çekilebilecek. Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, yüksek teknolojide üretim yapan ambalaj sektörünün tüketicinin korunmasına katkı sağlayacağını söyledi.

GÜVEN DE ARTACAK

Ambalajlı et ürünlerinin, üretici şirket tarafından garanti altına alındığını belirten ASD Başkanı, "Aksi halde market ya da kasaba güvenmek zorundayız" dedi.

Vatan

YORUMLAR 12
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Millet alabiliyo yanni ekmek yoksa pasta yesinler
    Cevapla
  • Fakhreddin 9 yıl önce Şikayet Et
    20 günde hormonla tavuk üretimini yasaklayın. Yazıktır bu millete. Herkesin sağlığı bozuldu. Tavuk yiyemez olduk.
    Cevapla
  • zibidi gonzalez 9 yıl önce Şikayet Et
    market satın almaları,şarküterideki kasaplara ( 1 hafta sonu 30 kg tavuk satan bir noktaya 40 50 kg tavuk gönderiyor.) veya marketteki kasaplar yoka düşmemek için gereğinden fazla tavuk eti çekiyorlar. tavukların raf ömrü çok kısa,satılmayan elde kalan tavuklarında, iadesi de yok o tavuklar çöpe gitmiyor.kokmuş bozulmuş tavuklar. sirke ile yıkanıp ağır kokusu giderilip yada bol acılı sos ile tekrar tezgaha geri dönüyor. afiyet olsun.
    Cevapla
  • Cahill Bakkal Mirat 9 yıl önce Şikayet Et
    Ambalajin icindeki etler 45 günde olusan antibiyotikli etler olduktan sonra isterseniz 100 kat ambalaj yapin...Eti saglikli ürettirin eti!
    Cevapla
  • mehmet serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    burda amac AMBALAJ cilari zengin etmek :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle