Rekabet Kurulu'ndan Coca-Cola'ya güzel haber

Rekabet Kurulu, Coca-Cola hakkında yürütülen soruşturmada idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Rekabet Kurulu'ndan Coca-Cola'ya güzel haber
Rekabet Kurulu'ndan Coca-Cola'ya güzel haber
GİRİŞ 09.03.2015 15:50 GÜNCELLEME 09.03.2015 15:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruda, Coca Cola Satış Dağıtım AŞ'nin (Coca-Cola) münhasırlığa yönelik faaliyetler yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddelerini ihlal edip etmediğinin tespiti için yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmanın, Coca-Cola'nın başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya olmak üzere Türkiye'nin muhtelif yerlerindeki bazı noktalar ile münhasır anlaşmalar yaptığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma sonucunda açıldığı anımsatılan duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma safhasında, Coca-Cola'nın 10 Eylül 2007 tarih ve 07-70/864-327 sayılı Kurul kararının gereklerini yerine getirip getirmediği, mevcut sözleşme ve protokollerinin münhasırlık hükümleri içerip içermediği, pazardaki bulunurluk ve pazar payı verileri dikkate alınarak sözleşme ve uygulamalarının pazarda fiili münhasırlık yaratıp yaratmadığı gibi hususlar incelendi.

5 Mart 2015 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda Coca-Cola'nın rakiplerinin satış noktalarına girmelerini önleyici organize ve sistematik eylemlerde bulunduğuna dair bilgi ve bulguya ulaşılamadığı kanaatine varıldı. Bu nedenle Coca-Cola'nın 4054 sayılı Kanunun 4. ve 6. maddelerini ihlal etmediğine; dolayısıyla aynı Kanunun 16. maddesi uyarınca adı geçen teşebbüse idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verildi."

YORUMLAR 4
  • Alp 9 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle, içilmesi haramdır fetvası var...müslümanların bu zıkkımı içmemesi lazım.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    allah rızası içmeyin şu mereti içmeyın israili zengin ediyoruz içmessek ne olurki müslüman kerdeşlerim e içmeyelim diyorum inşallah.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    boyle bir ceza vermeyi göze almak zor sonuçta amerikan firması.. malum davutoğlu en son gittiğinde karşılayan bile olmamıştı. düşünsenize birde ceza verselerdi coca cola gibi bir firmaya.. en basidi tankların helikopterlerin vs.vs. motorunu vermeyi kese dal gibi ortada kalırdık insanlarıda kandıramazdık yüzde yüz yerli diye
    Cevapla
  • ali turan 9 yıl önce Şikayet Et
    kola içmeye devam beyler. Ama geğirmek yok ona göre
    Cevapla