Bakan Elvan: Yeni operatör geliyor

4G sürecinin başlatılmasıyla ilgili basın toplantısı konuşan Bakan Elvan, Türkiye'ye dördüncü operatörün geleceğin belirtti.

Bakan Elvan: Yeni operatör geliyor
Bakan Elvan: Yeni operatör geliyor
GİRİŞ 04.03.2015 14:11 GÜNCELLEME 04.03.2015 16:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "4. operatör sadece 2600 frekans bandı için olabilecek ve diğer operatör yükümlülükleri olmayacak" dedi.

Bakan Elvan, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan 4G ihalesi hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi:

“4G ile ilgili yaptığımız çalışmalar neticesinde, vereceğimiz yetkilendirme kapsamında 800Mhz, 900mhz, 1800mhz, 2100 ve 2600mhz'den toplam 390mhz'i mobil işletmeciler için ihale edeceğiz. İhalede şimdiye kadar verilen toplam frekansın 2 katından fazlasını vermiş olacağız. 2600mhz'den ise mevcut işletmecilerin yanında yeni bir işletmeciye de yer açacağız. 4G ile ilgili süreç belirlediğimiz çerçevede ve zamanında devam ediyor. İhaleyle ilgili iş ve işlemler konusunda Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanlığımızı görevlendirdik. Bu konuda Bakanlığımız ile koordineli olarak çalışmalarına devam ediyor. Yetkilendirme ihalesini Mayıs ayı içerisinde tamamlayarak, bu yıl sonunda 4G hizmetlerini vatandaşlarımıza sunacağız. 4G ihalesi tamamen şeffaf bir şekilde kamuoyunun önünde gerçekleştirilecektir. Bu hizmetin sunumundan itibaren de 6 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun en az yüzde 90'ı, 8 yıl içerisinde de en az yüzde 95'i 3G ve 4G hizmetlerine yönelik olarak belirli bir hizmet kalitesinde kapsama alanı içerisine girmiş olacak."


4. OPERATÖR

Bakan Lütfi Elvan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Elvan, 4. operatörün nasıl ve hangi şartlarda ihaleye gireceği sorusuna, “4. Operatör sadece 2600 frekansı için girebilecek ve diğer operatörler gibi yükümlülükleri olmayacak" dedi.

 

 

YORUMLAR 7
  • karaşahin 9 yıl önce Şikayet Et
    4g geleceğine 3g bile kalkmalı. Her yerimiz baz istasyonu. Bakalım nereye kadar dayanacak vücudumuz.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha 3.g. bir cok bolgede dogrus durust gecmiyor 4G anlamsiz
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben kac Goldie yildir telefon kulaniyorum once 3 G sorunu cozsusun oporetorler sonra 4.g gecisn daha bir cok bolge 3 g olmazken 4 g anlamsiz
    Cevapla
  • Btgeldi 9 yıl önce Şikayet Et
    İleride hepimiz geceleri ışık saçmaya başlarsak şaşırmayın...
    Cevapla
  • Bhecet 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi yandaşlara gün dogdu bakalım KOLİN vs kim alacak ihaleyi.
    Cevapla
  • düşünmek lazım 9 yıl önce Şikayet Et
    konuyu hemen yandaşlığa getirmek ne kadar kolay ve düşünmeden söylenen bir söz. Belki yeni girecek olan daha düşük fiyat verecek ,bu üç kralın fiyat politikasında değişiklik yaratacak. Sonunda yinede kazanan biz olacaz etkisini hissedemeyeceğimiz kadar az olsa bile. Çok düşün az konuş bence.
    Cevapla
  • Paralel Savar 9 yıl önce Şikayet Et
    Haşhaşi detected.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle