Türk Telekom'dan Süper Lig ve 4G atağı!

Yenilikçi teknolojiler ve yeni satın almalar konusunda iddialı konuşan Türk Telekom Grup CEO’su Aslan, Süper Lig yayını için topa giriyor.

Türk Telekom'dan Süper Lig ve 4G atağı!
Türk Telekom'dan Süper Lig ve 4G atağı!
GİRİŞ 04.03.2015 08:52 GÜNCELLEME 04.03.2015 08:52

TürkTelekom Grup Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, hem 4G hem de Süper Lig’in yayın hakları konusunda istekli olduklarını söyledi.

Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Grup Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın katılımıyla Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi (GSMA) kapsamında bir toplantı yaptı. Aslan, grup olarak 10 yıl içinde 17 milyar liradan fazla yatırım gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, bu süreçte yaptıkları toplam yatırımın sektörün yüzde 51’ine denk geldiğini söyledi. Ülkedeki en geniş fiber ağın Türk Telekom tarafından sunulduğunu belirten Aslan, şunları kaydetti:

Fiberimiz dünyayı 5 kez sarıyor

“Bu noktadan hareketle, en yenilikçi teknolojileri sunarak ülkemize hizmet ederken, hem bize hem de ülkemize değer katan satın almaları da sürdüreceğiz. 4G’yi de unutmamak lazım. Hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda bilgi toplumuna dönüşme sürecinde 4G çok kritik bir rol oynamaktadır. Biz de bu alandaki en önemli aktörlerden biriyiz. Bu arada Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin 81 ilini birbirine bağlayan 193 bin kilometrelik fiber altyapı döşedik. Bu, dünyayı 5 kez saracak uzunlukta. 2012-2014 yılları arasında hanelere ulaşan fiber altyapı uzunluğu yüzde 60 arttı. Türkiye’nin en büyük televizyon yayın kuruluşu olma yolunda kararlı ve iddialı bir adım attık. Hedefimiz Tivibu ile birlikte Türkiye’de her eve ulaşmak, yani 20 milyon hanenin Türk Telekom’un sağladığı yayıncılık ayrıcalığından faydalanması.” Aslan “Te-levizyon yayıncılığı alanında da her haneye ulaşma gayretimiz var. Geçtiğimiz aylardaki Tivibu lansmanı ile bu alandaki iddiamızı ortaya koyduk. TV yayıncılığı konusunda da her türlü içerik bizim için çok değerli. Bu nedenle bu alandaki fırsatları değerlendirme konusunda kararlıyız. Futbol hakları da bizim için önemli bir içerik. Zamanı geldiğinde en hevesli, istekli oyunculardan biri biz olacağız” diye konuştu.

Yerli üretim desteklensin

Erkan Akdemir ise yeni telefonları üreticilerin takvimine göre çıkaracaklarını belirtti. Akdemir, ithal telefonların vergisiyle ilgili olarak “Yerli üretimin önemine ve bunun geliştirilmesine inanan bir grubuz. Yerli üretimin önündeki engelleri kaldıracak, maliyet yapılarını daha pozitif etkileyecek teşvik mekanizmalarının geliştirilmesinin ilave vergilerden daha önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BANKALARIN ÇOĞU BİZİMLE ÇALIŞIYOR

TÜRK Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Akarca da grup olarak İSO 500 şirketlerinin yüzde 99.8’ine hizmet verdiklerini söyledi. Türk Telekom’un Kurumsal Ağ servisinden, Türkiye’de birden çok şubesi olan 29 bankanın yüzde 79’unun yararlandığını aktaran Akarca, banka şubelerinin yüzde 82’sinin Türk Telekom’dan hizmet aldığını dile getirdi. Akarca, otomotiv sektörünün tüm dünya ile iletişimini sağlayan teknolojisi ENX’in altyapısını da Türkiye’de Türk Telekom’un sağladığını söyledi.

KAYNAK: AA