Şekeri düşürülmüş fındık ezmesi üretildi

FİSKOBİRLİK, yaklaşık 7 ay süren çalışmadan sonra şekeri yarı yarıya azaltılmış kakaolu fındık ezmesi üretti.

Şekeri düşürülmüş fındık ezmesi üretildi
Şekeri düşürülmüş fındık ezmesi üretildi
GİRİŞ 02.03.2015 15:33 GÜNCELLEME 03.03.2015 09:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) tarafından yaklaşık 7 ay süren Ar-Ge çalışmasıyla yüzde 76'sı fındık, şekeri yüzde 50 azaltılmış kakaolu fındık ezmesi üretildi. Yeni fındık ezmesinin içinde sadece yüzde 15 şeker olacak ve mayıs ayında piyasaya sürülecek. Entegre Fındık İşleme Tesisi (EFİT) AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Levent Ağca, yeni ürünü şöyle anlattı:

"Normal fındık ezmesinin içerisindeki şeker miktarı yüzde 30'dur. Bu ürünümüzde yüzde 15 olacak. Yani normal ürüne göre yüzde 50 şeker oranı azaltıldı. Ürünümüzdeki fındık miktarı ise yüzde 76 gibi çok yüksek bir oranda. Üründe yine hiçbir katkı maddesi de bulunmuyor. Tamamen doğal bir ürün. Kakaolu fındık ezmesi, yüksek fındık oranı, azaltılan şeker miktarı ve doğallığı bakımından tam bir sağlık deposu. Tüketecek insanlar, fındığın içerisinde yer alan tüm vitaminlerden doğal olarak daha fazla yararlanmış olacaklar."

Yeni çikolata çeşitleri de olacak

Levent Ağca, "Fındık tüketimini artırma adına yeni ürünlere yöneldik. Klasik ürünleri nasıl geliştirebilirizin peşindeyiz. Ciddi yatırımlarımız söz konusu. Ar-Ge birimi kurduk ve çalışmalarımız hızla sürüyor. Önemli mesafeler de aldık. Önümüzdeki süreçte yeni çikolata çeşitlerini hazırlayarak piyasaya süreceğiz" dedi.

Üzerinde çalıştıkları ürünlerden birisinin de kakaolu fındık ezmesi olduğunu söyleyen Ağca, "Piyasada marka olan FİSKOBİRLİK'in şekerli ezmesi ile kakaoyu karıştırırsak nasıl bir ürün elde ederiz' diye bir düşünceyle yola çıktık. Ar-Ge çalışmalarımızı başlattık. 6-7 aydır süren bir çalışma sonucu kakaolu fındık ezmesini ürettik. İlk olarak kendi mağazalarımızda denemeye aldık. Olumlu sonuçlar elde edince yönetim olarak kakaolu fındık ezmesini üreterek piyasaya sürme kararı aldık" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Şekeri tüm ürünlerden kaldırsınlar? katkılı Şeker tüm vücudu bitiriyor,damarlara kadar tahrip ediyor,..yoksa insanlar 50 yaşından sonra ya hastanelere taşınacak yada inleye inleye ölecek ..çünkü Şeker demek artık zehir demek..
    Cevapla
  • Faruk D. 9 yıl önce Şikayet Et
    O küçük kavanoza yaklaşık 14 TL veriyoruz, şekeri azaltırken fiyatı da indirmenin yolunu bulsaydınız daha sevinirdik.
    Cevapla
  • murad 9 yıl önce Şikayet Et
    PEkmezi devreye sokacak bi firma yokmu . her yıl dut pekmezi yaparız kavanoz acılmadığı sürece 1 yıl dayanır belkide daha fazla dayanıyordur. şekerdende daha lezzetli .
    Cevapla
  • Aylin 9 yıl önce Şikayet Et
    Nutella,nin Findik orani % 13 gerisi katki maddesi,yaramaz yani...Marka olmus o ayri konu.
    Cevapla
  • şirin baker 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de sıfır şeker fındık ve fıstık ezmesi olmaz mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle