Ashrae Turkish Chapter bir başarıya daha imza attı

Sectıon’dan Chapter’a en hızlı geçen üye olan Ashrae Turkish Chapter, bir başarıya daha imza attı.

Ashrae Turkish Chapter bir başarıya daha imza attı
Ashrae Turkish Chapter bir başarıya daha imza attı
GİRİŞ 27.02.2015 13:36 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:36

Ekim 2015’te İstanbul’da yapılacak olan Ashrae Geniş Bölge Konferansı’na Turkish Chapter’ın ev sahipliği yapacağı açıklandı.

ASHRAE Kış Konferansı bünyesinde gerçekleşen “RAL“ toplantısında, Turkish Chapter’ın ev sahipliği yapacağını açıklayan  “Chapter” Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem, yapılan hazırlıkların anlatıldığı bir sunumu üyelere aktardı. Sunumda Geniş Bölge Konferansı’nın 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacağı ve ana temasının “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” olarak belirlendiğini söyleyen Özerdem tarafından Kongre’nin tanıtımı başarıyla gerçekleştirildi. Belirlenen ana temanın, ASHRAE bünyesinden tespit edilecek seçkin konuşmacılar ve ülkemizden katılacak uzmanlar tarafından teknik oturumlarda tartışılacağını bildiren Özerdem,  Kongre’nin diğer günlerinde ise, ASHRAE- RAL bünyesindeki idari konuların ele alınacağını belirtti. 

Sosyal programlarla da zenginleştirilecek Kongre’ye yurtdışından 300 kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’den de yoğun katılımın gerçekleşeceği öngörülüyor. 

ASHRAE’nin 2015 yılı Kış Konferansı 24-28 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Chicago kentinde bulunan “Palmer House Hilton”da yapıldı. Bu kış konferanslarının ayrılmaz bir parçası olan AHR Expo Fuarı da   26-28 Ocak tarihleri arasında yine Chicago kentinde bulunan “McCormick Place” de gerçekleşti.

25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen teknik programlar; sistem ve ekipmanlar, endüstriyel binalar, büyük binalar, enerji verimliliği,  yaşam güvenliği, enerji ve su etkin bina tasarımı ile hastane tasarımı olmak üzere toplam 8 alanda belirlendi.

İSİB’in ana sponsorlardan biri olduğu toplantıya “ASHRAE Turkish Chapter” ı temsilen Prof. Dr. Barış Özerdem ve Bahadırhan Tari katıldılar. Özerdem, ASHRAE 2015 Kış Konferansı’nın, 2015 “RAL-CRC”ye ev sahipliği yapacağından dolayı,  “ASHRAE Turkish Chapter” açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

ASHRAE ile ilgili görüşlerini dile getiren Özerdem, “üyelerinin ihtiyaç duyduğu teknik bilgiyi sunan, sektörün gereksinim duyduğu standartları ve kılavuzları oluşturan, sektör profesyonellerinin sürekli eğitimini ve iletişimini sağlayan ASHRAE, yaptığı Ar-ge çalışmaları ve sağladığı dokümantasyonla alanın nadir birlikleri arasında yer alıyor.” dedi.  
Verdiği Ar-ge desteği ve teknik bilgi ile ASHRAE’nin dünya standartlarını belirlediğinin altını çizen Özerdem;  ASHRAE’nin ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirmeyle ilgili insani faktörleri halkın değişen ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek üzere geliştirme misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.