Petrolde duyulmamış tahmin: 10 dolar!

Finansal analist ve ekonomist Gary Shiling, petrolün varil fiyatının 10 dolara kadar gerileyebileceğine işaret etti.

Petrolde duyulmamış tahmin: 10 dolar!
Petrolde duyulmamış tahmin: 10 dolar!
GİRİŞ 18.02.2015 13:06 GÜNCELLEME 18.02.2015 13:16
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatlarına yönelik en düşük tahmin geldi. Finansal analist ve ekonomist Gary Shilling, “Petrol piyasası bu durumdayken, emtianın varil fiyatının 10-20 dolar bandına gerilediğini görebiliriz” dedi.
 
Shilling, petrol piyasasındaki arz fazlalığına karşın talepte artışın olmamasının en temel nedenlerden biri olduğunu söyledi. Shilling, “ABD ham petrol üretiminin önümüzdeki yıla kadar günlüj 300 bin varil artması bekleniyor.
 
Buna ek olarak Irak’ın Kuzey Irak ile anlaşması da dikkate alınmalı çünkü bu da günlük üretimin 550 bin varil artması anlamına gelecek” dedi. Ekonomist, “Arz artarken, talep azalıyor.

OPEC, petrol talebinin 2017’de günlük 28,2 milyon varile düşerek, son 14 yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyor” diye devam etti.

YORUMLAR 22
  • Farklı Görüş 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dedikleri hiç inandırıcı gelmedi...
    Cevapla
  • huseyın 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana göre benzin mazot ve lpg fiyatlarının düşmemesinin sebebi devleti aşan durum yani petrol şirketlerinin düşük akaryakıt fiyatlarını bahane ederek asgari ücret ile çalışan emekçileri işten çıkarabilme olasılığıdır
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Zam geldi buna ne diyeceksiniz
    Cevapla
  • mehmet saltan 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın hükümet yetkilileri akaryakıt fiyatlarına 13 yıldır çare bulamadıysanız..o koltukları boşuna meşgül etmeyin...kolay yoldan halktan vergi toplamayı bebek bile akıl eder..bu millet size 13 yıldır güveniyor.yapmayın..terör ve enerji konusunda sınıfta kalmak üzeresiniz....
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey akp duy artık sana gönül verenlerin sesini mahcup etme halkını.kanal 7 grubu editörleri allah rızası için düşmesi için gündem yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle