Operatörlerde çalışanlara MİT kontrolü!

Hükümet'ten MİT'e kadar en kritik noktalarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, yasa dışı dinlemelere karşı yeni tedbirler yolda.

Operatörlerde çalışanlara MİT kontrolü!
Operatörlerde çalışanlara MİT kontrolü!
GİRİŞ 13.02.2015 11:55 GÜNCELLEME 13.02.2015 12:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, GSM şirketleri üzerinden yasa dışı dinlemelerle ilgili Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik önlem almak istediklerini, böyle kritik yerlerde MİT'in onayından geçmiş kişilerin çalışması gerektiğini söyledi.

 17 Aralık operasyonun sürecinden bugüne kadar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) ilişkin kritik pozisyonda olan kişileri derhal görevlerinden alınırken alt düzeyde de yine kritik birimlerde, kritik işlerin başında olanlar değiştirmişti.

TİB'in binasından taşınmak için de yasal düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Lütfi Elvan, operatörlere yönelik de düzenlemelerin yolda olduğunu haberini verdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın sunduğu “Neler Oluyor?” programına konuk olan Bakan Elvan, şunları kaydetti: “Düşünün siz Başbakanın, Genelkurmay Başkanının telefonunun IMEI numarasını bileceksiniz, o numara üzerinden dinleme yapacaksınız. Bunu herkesin bilmesi mümkün değil. Bu tür durumları gördükçe bizde özellikle operatör servislerine yönelik 3-5 ay önce Almanya'nın değişik şekillerde dinlediği ortaya çıktığı anda bir denetim yapıldı. Gerektiğinde bu tür denetimleri yapmaya devam edeceğiz. Özellikle bu birimlerde mutlaka MİT ve ilgili güvenlik birimlerimizin onayından geçmiş olan kişilerin çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda biz tabii ki hassasiyet gösteriyoruz, kurumlar özellikle operatörler uyarılıyor, Bilgi, Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından gereken hassasiyetin gösterilmesi noktasında. Ama görünen tablo, 17-25 Aralık öncesi vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Turkcell, Avea, Vodafone ve Türk Telekom'a yönelik bazı önlem alma düşüncemiz var. O konu üzerinde çalışıyoruz. Neticede bu tür uygulamaların özellikle yasadışı yol ve yöntemlerin önünün mutlak suretle kesilmesi gerektiğini düşünüyorum.” 
 

YORUMLAR 15
  • keşke 9 yıl önce Şikayet Et
    ahmed keşke idrak etsen pişman olanlar var hata yaptık diyenler var da yılana sarılır gibi sarılanlarda hala varsa bu memlekette demekki pişman olmak gene fazilet ve engin görüş bak hala tilki gölgesinde siyasete soyunuluyor ah keşke anlasan bu sözlerini muhalefete söylesen haklı olurdun:))
    Cevapla
  • Alternatif Düşünce 9 yıl önce Şikayet Et
    Devletin en kritik birimlerini Türk Telekomu israilliler (Lübnanlı Yahudi) ye Vodefonu İngilizlere Turkcell i Ruslara Avea yı italyanlar a satarsanız daha çok dinlerler.Bir ülkenin MİLLİ olacak kurumları yeniden düzenlenmeli.
    Cevapla
  • ERDAL 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba
    Cevapla
  • vanti13 9 yıl önce Şikayet Et
    en isabetli karar olur.GSM sektöründe çalışanlar para karşılığında tc kimlik ve nüfus cüzdanı örneklerini satmaktadırlar.Geçen yıl türkiyenin enbüyük gsm sektöründen üzerime kimlik fotokopimi kullanarak başka birşehirden telefon alındı.Şuan hala o telefonun taksidini ödüyorum ve tüketici hakları ve mahkemeden daha bir sonuç çıkmadı !!
    Cevapla
  • Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu Mit'te babanızın oğlu mu çalışıyor, neden bu kadar güveniyorsunuz. Teşkilatı Mahsusadan beri burada hep karanlık kişiler çalışıyor, çoğu da millet ve islam düşmanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle