Memduh Boydak'tan işçilerine zam konuşması

Ünlü iş adamı mikrofonu eline alıp zam isteyen işçilere seslendi.

Memduh Boydak'tan işçilerine zam konuşması
Memduh Boydak'tan işçilerine zam konuşması
GİRİŞ 05.02.2015 19:13 GÜNCELLEME 05.02.2015 19:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kayseri Organize Sanayi'de kurulu Boydak Holding bünyesindeki Boytaş fabrikalarında çalışan işçiler, ücret zammı talebiyle iş bırakıp, holding binası önünde toplandı. Yaklaşık 2 bin işçi, işverenin ikna konuşmasına karşın, oturma eylemi yaptı. Boytaş'a ait 6 fabrikada yaklaşık 4 bin kişi daha vardiyalara girmedi.

YÜZDE 15 ZAM TALEBİNE RET

Organize Sanayi Bölgesindeki Boytaş'a ait 6 fabrikada çalışan işçiler, fabrikalarda örgütlü olan Öz Ağaç-İş Sendikası'nın yıllık yüzde 15 zam talebinde bulunduğunu, işverenin ise yüzde 6 zam verdiğini ileri sürerek, tatmin edici zam talebiyle sabah saatlerinde iş bıraktı ve Holding binasına yürüdü. Burada toplanan işçiler, sloganlar atarak daha iyi şartlarda yaşamak istediklerini, bu yüzden de daha yüksek oranda zam beklediklerini bildirdi.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, holding binası önünde toplanan işçilere hitaben bir konuşma yaptı. Memduh Boydak, fabrikalarda örgütlü sendika ile toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin biraz anlayış ve sabır göstermeleri gerektiğini söyledi. Boydak, "Sizin adınıza bizimle görüşen sendika yüzde 30 talep ediyor, biz ise yüzde 10 verdik, ancak görüşmeler devam ediyor" dedi.

'YÜZDE 30 ZAM VERİRSEM 2 SENEYE BATARIM'

İşçilerin istekleri üzerine Holding binasında bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak da gelerek işçilerle görüştü. Şükrü Boydak, "Arkadaşlar, merak etmeyin, sizleri mağdur etmeyeceğiz. Benim bu olaylardan hiç haberim yoktu. Sabah geldiğimde arkadaşlar söyledi ve haberim oldu. Bizler de inanın sizlerin daha iyi ücret alması için çırpınıyoruz. Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz ama 2 sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün" diye konuştu.

Bu arada, polis holding binası önünde ve etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Boydak Holding önünde toplanan işçiler, öğle tatilinden sonra iş başı yapan bazı işçilere tepki göstererek, holding binası önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin eylemi sürüyor.

YORUMLAR 9
  • Mert 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesin hukumetin kiskirtmasidir adam iyiki hayir kurumlarina burs veriyo. isci de 10 luk zami neden bole yapiyo anlamiyom. Devlet emekliye 24 tl zaam yapiyo bunlar gormuyo mu?
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaate Yaptığın yardımın yüzde birini işçiye verme sonra artistlik yap batarız diye
    Cevapla
  • işçi 9 yıl önce Şikayet Et
    başkalarının kışkırtmasıyla bazan kendi kendi ekmeğimize zarar verırız istanbul paşabahçede cam fabrıkası vardı bu fabrıkadan çalışanlar la beraber her sokakta atelyeler vardı beykoz un ekonomisiydi dolgun aylık aldıkları halde aylarca grev e gittiler ,kim kazandı fabrika kapatıldı şimdi beykozun hangi sokağında atelye var ,bir söz var keskin sirke küpüne zarar verır
    Cevapla
  • volkan 9 yıl önce Şikayet Et
    su devirde tefe tüfe yuzde 7 lerdeyken yuzde 10 veriyolar. adamlar begenmiyo işci kasaya gıren paranın hepsını kar sanar.
    Cevapla
  • mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Birde iscinin sigortasini az yatirip elden para verenler fabrika sahipleri.Devlet bunada el atsin Denetlemeye gelenlerde ,danisikli dovus yapip isverenin yaninda evladim kac para maas aliyorsun diye soruyorlar.
    Cevapla
  • Ertan 9 yıl önce Şikayet Et
    E sen akıllısın işte patron olsana.nasıl olsa Patrona gökten para yağıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle