Erdoğan: Batı'ya kalsa bize su bile vermezler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de enerji santrali açılışında konuştu.

Erdoğan: Batı'ya kalsa bize su bile vermezler
Erdoğan: Batı'ya kalsa bize su bile vermezler
GİRİŞ 30.01.2015 16:46 GÜNCELLEME 30.01.2015 17:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de rüzgar enerji santrali açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan: "İşimiz Batı'ya, o kredi notu veren kuruluşlara kalsa bize yağmurlu havada su vermezler." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"TEK DERTLERİ TÜRKİYE GELİŞMESİN"

Bir ülkenin refah seviyesi düzeyi için enerji tüketimine bakılır. Doğalgaz ve petrol yerine kömüre dayalı termik santraller, jeotermal santralleri ikame edeceğiz. Siz bakmayın çevrecilerin termik santralleri, kömürü kötülediklerini. Almanya ve ABD'de en çok kullanılan santral kömürdür. Buradaki dert Türkiye'nin gelişmesini engellemek. Rüzgar enerjisiyle Türkiye bizim dönemimizde tanıştı.

"ENERJİ ÜRETİMİNİ ARTTIRIYORUZ"

Biz çevreciyiz. Biz 3.5 milyar ağaç ve fidan diktik. Bunun 600 milyonu da gelişmiş ağaçtı. Enerji yatırımlarını da önceliği özel sektöre veriyoruz.

Açılışını yaptığımız bu tesis yenilenebilir enerji kaynaklarından. Bir taraftan enerji üretimini arttıyoruz, bir yandan da su kaynaklarını çoğaltıyoruz.

"RÜZGAR ENERJİSİ BİZİMLE BU ÜLKEYE GELDİ"

Jeotermal açıdan zengin olan Kırşehir'imiz şimdi de rüzgarı da enerji olarak kullanıyor. O pervaneler döndüğü zaman başka bir estetik katıyor. Yurtdışında bunları görür imrenirdik. bu ne diye sorduğumuzda rüzgar enerjisi dediklerinde bizde neden yoktu dedik. Bundan 30 yıl önce.

"17-25 ARALIK'IN EN BÜYÜK AMACI..."

Türkiye'de doğalgazın gitmediği 8-9 il kaldı. İnsanca yaşamak bizim hakkımız değil mi?

Rüzgar enerji santralleriyle de çevrecilik dersi de veriyoruz. Bu bölgeye katkı sağlayacak. Polat grubu bir de tüm bölgeye hizmet eden bir spor salonu yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Bizi 70 sent'e muhtaç etmek istediler. 17-25 Aralık darbesinin amacı: Türkiye'yi ekonomik olarak çökertmekti. Türkiye'yi faiz lobisine teslim etmekti. Toplanan vergilerin tamamının faizi karşılamadığı dönemleri yaşadık.

"İŞİMİZ BATI'YA KALSA BİZE YAĞMURLU HAVADA SU VERMEZLER"

Bilindiği gibi Merkez Bankası'nın uyguladığı faiz uygulamasını eleştiriyorum. Faize gitmeyen para yatırıma dönüşecek. Yatırım notumuz zarar görür diyorlar.

İşimiz Batı'ya, o kredi notu veren kuruluşlara kalsa bize yağmurlu havada su vermezler. Ekonomik potansiyeli bizimle mukayase edilemeyen ülkeler bizden daha güçlü gösteriyorlar. Bunların hiçbirine eyvallahımız olmadı. Biz onlara rağmen güçlendik.

"FAİZ ORANI DA DÜZENE GİRECEK"

Faiz oranı enflasyon öngörüsünün oranının iki katı. İnşallah bu da düzene girecek.

Paralel yapı başta olmak üzere demorkasimize kastedenlere karşı mücadelemiz sürecek.

Benim öfkem, benim kavgam sadece ülkesine ve milletine düşmanlık edenleredir." dedi.

YORUMLAR 11
  • muhammed yasir 9 yıl önce Şikayet Et
    AB Bakanlığını onun için mi kurdun......
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    yalnız batı değil, CHPyi unutmayın, aslında CHP batıdan daha kötü.!
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    büyük usta sonuna kadar seninleyiz
    Cevapla
  • Levent 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence 17 -25 Aralık bir darbe değildi. Eğer darbe olsaydı CHP darbe araştırması yapalım teklifi AKP tarafından kabul edilirdi. Keşke yüce Divana gidilseydi. Orada darbe iddiası da ortaya çıkardı. Buna cesaret edilemediği için demek ki darbe değildi.
    Cevapla
  • baskentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru soyledin baskanim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle