Fındıkta bu zamana kadar görülmemiş artış!

Ordu'da sezon başı 10 liradan alıcı bulan kabuklu fındığın kilogramı, serbest piyasada 17 liraya kadar çıktı.

Fındıkta bu zamana kadar görülmemiş artış!
Fındıkta bu zamana kadar görülmemiş artış!
GİRİŞ 27.01.2015 14:59 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düşük fındık rekoltesi nedeniyle fiyatların her geçen gün artış gösterdiğini belirterek, "Ordu'da kilogramı 17 liraya yükselen fındık fiyatı daha önce görülmemiş bir şey. Bu fiyatla yeni bir rekora daha ulaşılmış oldu" dedi.

Fındık fiyatının arz talep durumuna göre her geçen gün artış gösterdiğine işaret eden Enginyurt, ilerleyen aylarda fiyatın 20 lirayı bulabileceğini söyledi. Enginyurt, geçen yılın mart ayında yaşanan zirai donun rekolteyi düşürmesiyle fiyatların bu seviyelerine ulaştığını anlatarak, "Üretici fiyattan memnun, ancak elinde paraya çevirecek ürün yok" diye konuştu. 

Üreticide "yalancı bahar" korkusu

Son günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ve bunun da fındık için tehlike arz ettiğini belirten Enginyurt, şunları kaydetti: "Bu durum aynı zamanda fiyatların da yükselmesine neden oluyor. Üretici ise bu durumdan tedirgin. Yalancı bahara aldanan fındık erken karanfil açıyor. Olası bir donda ise yeniden ürünün zarar görmesi çok mümkün. Üretici bunun farkında olduğu için gelişmeleri endişeyle takip ediyor. İnşallah üretici adına korkulanlar olmaz."

YORUMLAR 3
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    eee fındığın fiyatını arttırın dediğimizde devlet bize minicik minicik artışlar yapım seçim sloganı olmuştu . ALLAH cc kıt verince fiyatı arttı senin anlayacağın bu iş Allahtan siyasetçiden değil
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Vitamin, mineral deposu doğal enerji kaynağı, tok tutan Fındık için az bile. Süslü-püslü ambalajlarda, kimyasal katkılı, fruktozlu besin değeri şüpheli gıdalara ödenen fiyat düşünüldüğünde...
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    fıstık badem 80 olunca gariban fındık kadar sesi çıkmıyordu.sağolsun devlet buba çok para verdi fındığa.
    Cevapla