Havalimanlarında 8 liraya park hizmeti

İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), havalimanlarında gün boyu 8 lira karşılığında hizmet verecek.

Havalimanlarında 8 liraya park hizmeti
Havalimanlarında 8 liraya park hizmeti
GİRİŞ 27.01.2015 12:02 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:02

İSPARK'tan yapılan açıklamaya göre, yolcuların yoğun taleplerini değerlendiren İSPARK, havaalanlarında yeni otoparkları hizmete açacak. Böylece birçok başvuruda uçak biletlerinin üstüne otopark ücreti ödediklerini dile getiren ve şikayette bulunan yolculara düşük ücretle otopark hizmeti verilecek.

Atatürk Havalimanı'nda da otopark açılması yönünde yoğun talepleri dikkate alan İSPARK, kısa zamanda havaalanına yakın yerde 1.500 araçlık otopark açacak. Atatürk Havalimanı'na 5 dakikalık mesafede olacak otopark, gün boyu 8 lira karşılığında hizmet verecek. Yolcular otoparktan havalimanına ring servisiyle taşınacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda halihazırda 1.300 araçlık otoparkla vatandaşlara hizmet veren İSPARK, yaşanan yoğunluğa ve artan taleplere çözüm üretmek amacıyla açık otoparkın kapasitesini de artırdı. 24 saat açık olan ve güvenlik sistemlerinin üst seviyede bulunduğu otopark gün boyu sürücülere 8 lira karşılığında hizmet veriyor. Araçlarını otoparka bırakan sürücüler 5 dakikada havaalanına ulaşabiliyor. Ayrıca 15 dakikada bir ücretsiz ring servisi de kaldırılıyor.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İSPARK olarak "Park Et Devam Et" otoparklarını yaygınlaştırdıklarını belirterek, sürücülerin araçlarını bu otoparklara bırakarak toplu taşıma istasyonlarını kullanmalarını teşvik ettiklerini dile getirdi.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda havaalanlarına yakın yerlerde "Park Et Uçakla Devam Et" otoparklarını hizmete açtıklarını anlatan Çevik, "Gün boyu 8 lira ile hizmet veriyoruz. Bu otoparklarda yaşanan yoğunluğa çözüm üretmek amacıyla da çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlar uygulamadan ve otopark ücretlerinden oldukça memnun" dedi.

- Rekabet ortamı da oluşuyor

Havaalanlarına araçlarıyla gelen sürücüler buradaki yüksek otopark ücretlerinden şikayet ederken, alternatif otopark alanı bulmakta güçlük çekiyor. Uzak yerlere araç park etmenin zorluğu da sürücüleri fahiş fiyatlar ödemek zorunda bırakıyor. Sürücülerin bir haftalık ve daha fazla yolculuklarda ödediği otopark ücreti 500 lirayı geçiyor.

İSPARK, vatandaşların ödediği yüksek otopark ücretlerine "Park Et Devam Et" sistemiyle çözüm üretiyor. İstanbul genelinde en büyük otopark işletmecisi konumunda olan İSPARK, toplu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda otopark ücretlerini düşük tutuyor. Havalimanlarına yakın yerlerde de düşük ücretli otopark açan İSPARK, rekabet ortamı oluşmasını da sağlıyor.

KAYNAK: AA