AFS Akademi açıldı

İklimlendirme sektörünün önde gelen ismi AFS, sektör standartlarını yükseltecek adım attı.

AFS Akademi açıldı
AFS Akademi açıldı
GİRİŞ 26.01.2015 16:15 GÜNCELLEME 26.01.2015 16:15

İklimlendirme sektöründe teknik bilgi birikimine ve donanıma sahip, nitelikli iş gücünün gelişimine önem veren AFS, sektörün standartlarını yükseltme ilke ve hedefiyle kurduğu AFS Akademi’nin açılışını 21 Ocak’ta gerçekleştirdi.

Uzun yıllardır bayilerine ve üniversite öğrencileri gibi çeşitli kesimlere eğitimler veren AFS, kendi bünyesinde kurduğu AFS Akademi ile sektöre yaptığı katkıları çok daha ciddi bir boyuta taşıyarak eğitime ve teknik bilgi birikimine verdiği önemi gösteriyor. 
2014 yılında kurulan AFS Akademi;  makine mühendisliği bölümü öğrencilerine, iklimlendirme sektör yöneticilerine ve çalışanlarına hitap eden eğitimlerine 21 Ocak 2015 Çarşamba günü başladı.

Sektörde nitelikli iş gücü ihtiyacı olduğunu belirten AFS Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari, “Akademimizi açtık. Bugün “Havalandırma, hava miktarı ve hava kanalı hesapları” konusu ile ilk eğitimimizi verdik. Sektöre katkıda bulunmayı ilke edinen bir kurum olarak, vereceğimiz başarı sertifikalı teknik eğitimleri ücretsiz olarak sektör çalışanlarının katılımına sunuyoruz. Akademi eğitimlerimiz bundan sonra her Çarşamba günü farklı konu başlıkları ile Beysan bölgemizde devam edecek. Eğitimlerimize katılmak isteyenler http://www.afsakademi.com/katilim-formu adresi üzerinden başvuruda bulunabilirler” diyerek AFS Akademi ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

21 Ocak’ta açılışı gerçekleştirilen AFS Akademi eğitim programında;  havalandırma, hava miktarı ve hava kanalı hesapları, fanlar, fanlı cihazlar, fan seçimi ve kanunları, fanlarda debi kontrolü, patlama güvenliğinin temel ilkeleri ve ex-proof fanlar, bükülebilir hava kanalları, ihtiyaç kontrollü havalandırma, sistem etkisi, motorlarda verim ve motor koruma sınıfları, havalandırma sistemlerinde ses, gürültü ve titreşim konu başlıkları ele alınıyor.

AFS Akademi, havalandırma ve iklimlendirme sektörünün bilgi kaynağı olan, sektörü geliştiren ve sektöre yön veren eğitimlerin yapılacağı bir merkez olmayı hedefliyor.