Koç'tan akaryakıt şirketlerine rest

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Memioğlu, “Akaryakıt şirketleri bizi pahalı buluyorsa, tüm ihtiyaçlarını yurtdışından getirebilirler" dedi.

Koç'tan akaryakıt şirketlerine rest
Koç'tan akaryakıt şirketlerine rest
GİRİŞ 26.01.2015 13:33 GÜNCELLEME 26.01.2015 17:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Erol Memioğlu, TÜPRAŞ'ın akaryakıt fiyatlarını pahalı bulan firmalara sert tepki gösteri.

"KENDİ REFİNERİNİZDEN İTHAL EDEBİLİRSİNİZ"

Türkiye'de akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren uluslararası petrol şirketlerinin dünyanın değişik yerlerinde birçok rafineriye sahip olduğuna dikkati çeken Memioğlu, bunların istedikleri kadar akaryakıtı kendi rafinerilerinden ithal edebileceklerini belirtti.

Liberal olan Türkiye pazarında TÜPRAŞ'ın tercih edilmesi için fiyatlarının uygun olması gerektiğini ifade eden Memioğlu, "TÜPRAŞ'ın fiyatlarının cazip olması lazım ki bu şirketler bizden alsın. Bu açıdan Türkiye'ye yeni bir rafineri yapılırsa, en azından bu yanlış tekel algısı ortadan kalkmış olur" dedi.

Erol Memioğlu, TÜPRAŞ'ın denetim süreçlerine ilişkin ise Türkiye'de toplam vergilerin yüzde 10'unun Koç topluluğu tarafından sağlandığına dikkati çekti.

Koç Holding ve birçok şirketlerinin halka açık olduğunu ve yasaların belirttiği şekilde çalışmalarını yürüttüklerini belirten Memioğlu, "Yasalar çerçevesinde her kurumun denetlenmesi ve denetime açık olması çok doğal" ifadesini kullandı.

PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ

Rafineri sektöründe petrol fiyatları ile ürün fiyatları arasındaki oranın zaman zaman doğrusal olmadığını anlatan Memioğlu, mevsimsellik ve talep miktarının ürün fiyatlarında daha etkili olduğunu dile getirdi.

Memioğlu, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'deki cari açığa ve enflasyona olumlu etkileri olacağını ifade ederek, Türkiye'de rafine ürün fiyatlarının ise petrol fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra, petrolün Türkiye için ithal bir ürün olması sebebiyle kurlardaki değişim ile değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tüm dünyada çevresel kaygılardan ötürü birçok normun değiştiğini anlatan Memioğlu, TÜPRAŞ'ın Avrupa normlarını takip ettiğini ve bu alanda yatırım yaptıklarını ifade etti.

YORUMLAR 7
  • ferhat 9 yıl önce Şikayet Et
    adam resti çekmiş... bide özelleştirmelere laf edenler olmuş... zannedersiniz elin almanı özelleştirdi bütün devletin mal üreten birimlerini... bu 3. resti çeken şirket oldu. 1 dicle elektirik 2 ağaoğlu inşaat 3 koç. demek bir şeyler ters gidiyor
    Cevapla
  • HaktaN 9 yıl önce Şikayet Et
    alternatif sart aga,bunlar tek basina yillardir bizi sömürüyor
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet kendisi 5 rafineri kursun özel şahıslarla ortak
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    adama bak resmen tehdit ediyor.
    Cevapla
  • erendb 9 yıl önce Şikayet Et
    tüpraş gibi bir kurumu satarsan (hemde koça) ne olmasını bekliyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle