Ülker'den 'şeker' gibi uygulama!

Yıldız Holding, 14 bin tonu unlu mamuller ve süt ürünleri, 5 bin tonu da gazlı içecek olmak üzere 19 bin ton şekeri ürünlerinden çıkardı.

Ülker'den 'şeker' gibi uygulama!
Ülker'den 'şeker' gibi uygulama!
GİRİŞ 24.01.2015 10:12 GÜNCELLEME 24.01.2015 17:47
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Son altı yılda United Biscuits, Godiva ve DeMet’s olmak üzere dünya çapında üç önemli satın alma gerçekleştiren Yıldız Holding, “Sorumlu Beslenme İletişimi Kılavuzu” ile Türkiye’de gıdanın ve sağlıklı nesillerin geleceğine katkı sağlayacak bir çalışmaya da imza attı. Çocuklara yönelik reklam ve iletişim araçlarıyla ilgili belirli prensiplerin açıklandığı kılavuzda şu tespitlere yer verildi: Unlu mamuller, içecek, süt ürünleri ve sakız ile şekerleme ürünlerinde 14.023 ton şeker ürünlerden çıkartıldı. Reformülasyon çalışması yapılan gazlı içeceklerden yıllık 5.155 ton şeker azaltıldı. Toplam 19 bin ton şeker ürünlerden çıkarılmış oldu. Unlu mamuller ve süt ürünlerinde son 5 yılda 449 ton tuz azaltıldı. Ürünlerde toplam 275 ton daha az doymuş yağ kullanıldı.

1 MILYON ÇOCUĞA ‘YEMEKTE DENGE’ EĞITIMI DEVAM EDIYOR

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle yürüttüğü “Yemekte Denge” projesi 4. dönem eğitmen eğitimi programı Türkiye çapında programın uygulandığı illerde tamamlandı. Programın 2. 3. ve 4. sınıflara göre farklılaştırılan içeriği ve zenginleşen görsel materyali hakkında bilgilendirilen eğitimciler, sorumlu oldukları il ve okullarda proje kapsamında eğitim vermeye 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı 2. yarıyılında devam edecekler. Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projelerinden biri olarak 2011 yılında uygulanmaya başlayan proje bu yıl, İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşıyor.

YORUMLAR 36
  • Sorumlu! 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlu beslenme programında GMO mısır fruktoz olmamalı. Neotam, aspartam gibi sentetik tatlandırıcılar daha da zararlı.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    HANGİ ŞEKERİ? Doğal Pancarı ketiniz de...Sorumlu üretici olarak, GMO mısır fruktozu ve GMO soya lecithin kullanıyor mu? HFCS yüksek fruktoz mısır şurubu, sentetik tatlandırıcı aspartam çok daha fazla zararlı diye araştırmacılar yıllardır söylüyor. Yapılan araştırmalarda metabolizmayı bozup, obezite ve davranış bozukluğu yaptığı görülmüş. Doğal meyva şekeri gibi bileşik yapıda olmadığı için çabuk emiliyor insülini yükseltip insülin direnci,,,obezite...başka hastalıklara sepep oluyor deniyor. Neotam, aspartam gibi doğal olmayan sentetik tatlandırıcılar daha beter. Leptin direnci ortaya çıkarak hormonların doyma sinyali vermesini önlüyor. Devamlı alık duygusu ve şeker krizlerine sebep...
    Cevapla
  • Kadir D 9 yıl önce Şikayet Et
    Glikoz şurubunu önce çıkarsın ürünlerinden. Çocukların sağılığı ile oynuyor. Ben de artık ülker yerine torku alıyorum.
    Cevapla
  • Isabel Marant 9 yıl önce Şikayet Et
    çubuk krakerde kullanılan tuz da aynen rezalet, çok kalitesiz.
    Cevapla
  • Isabel Marant 9 yıl önce Şikayet Et
    glukoz & mısır şurubu kulla, sonra da böyle haber yaptır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle