Coca-Cola, Avrupa oyunlarına sponsor oldu

Coca-Cola, Azerbaycan’da ilk kez düzenlenecek uluslararası atletizm organizasyonu Avrupa Oyunlarına sponsor oldu.

Coca-Cola, Avrupa oyunlarına sponsor oldu
Coca-Cola, Avrupa oyunlarına sponsor oldu
GİRİŞ 19.01.2015 11:12 GÜNCELLEME 19.01.2015 11:12

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, “Olimpiyatlar başta olmak üzere birçok uluslararası spor organizasyonuna destek veriyoruz. Bakü 2015 Avrupa Oyunları’na destek olmaktan mutluyuz” diye konuştu.
 

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü’nün kapsadığı 9 ülkede, 4 şişeleyici ortağı ve toplam 18 fabrikası bulunuyor. Coca-Cola’nın 20 yıldır faaliyet gösterdiği Azerbaycan genç ve dinamik nüfusu, hızla gelişen ekonomisiyle öne çıkıyor. Azerbaycan’daki faaliyetlerine 1994 yılında başlayan ve 5 kategoride 9 markası bulunan Coca-Cola gazlı içecekler, su ve buzlu çay kategorilerinde pazar lideri konumunda bulunuyor.          

Bakü’de gerçekleştirilen basın buluşmasında konuşan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas görüşlerini paylaşarak şunları söyledi:

“Coca-Cola, Türkiye ve Azerbaycan arasında önemli bir ekonomik köprü kuruyor”

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü olarak 9 ülkede, 4 şişeleme ortağımızla toplam 18 fabrikada faaliyetlerimizi yürütüyor ve bu ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sunuyoruz. Coca-Cola olarak faaliyetlerimizle, Türkiye ve Azerbaycan arasında önemli bir ekonomik köprü kuruyoruz.

Faaliyetlerimiz ile sadece şirket olarak değil tedarikçilerimiz ile birlikte oluşturduğumuz ekosistem ile değer yaratıyoruz. Örnek vermem gerekirse Türkiye’de sistem olarak yarattığımız her 1 TL ülke ekonomisine 6.8 TL olarak yansıyor.

Coca-Cola Şirketi olarak yaptığımız işin, ancak içinde yaşadığımız toplum ve çevrenin sürdürülebilir olmasıyla var olabileceğine inanıyoruz. Azerbaycan’da da ekonomik katkının yanı sıra, aktif yaşam, girişimcilik ve çevre alanlarında kamu ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile hayata geçirdiğimiz birçok projeyle katkı sağlıyoruz”

Toplantıda Coca-Cola’nın şişeleyici ortağı Coca-Cola İçecek Orta Asya Bölge Direktörü Osman Kazdal da şirketin Orta Asya yatırımlarını anlattı. Kazdal, Coca-Cola İçecek’in Türkiye ekonomisinin bölgesel güç olmasına katkı sağlayan bir Türk şirketi olduğunun altını çizdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

‘Türk şirketlerine bölgenin kapısını açıyoruz’

“Yatırımlarımızla birçok Türk şirketine bu bölgenin kapısını açıyoruz. Son on yılda Azerbaycan’a 110 milyon doların üzerinde yatırım yaptık. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da bölgesel bir Türk şirketi olarak çalışıyoruz. Azerbaycan ekonomisinin, petrol sektörü hariç, en büyük yatırımcısıyız ve ülkeye yapılan ilk ve en büyük yabancı sermaye yatırımı yapmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzde üç yıl içinde de Orta Asya’ya 250 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Coca-Cola ilk defa gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları’nın sponsoru

İlki Haziran 2015’te Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, gerçekleşecek olan Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nın sponsorluk anlaşması imza töreni de Bakü’de Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas ve Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov’un katılımı ile gerçekleşti.

Törende Coca-Cola’nın tüm dünyada sporu desteklediğini ve sporun birleştirici gücüne inanarak desteklerine devam edeceklerini belirten Molinas şunları söyledi:

‘Spor alanında 87 yıllık küresel tecrübemizi, Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nda, Azerbaycan’la paylaşmaktan mutluyuz’

“1928 yılından beri Olimpiyatlara verdiğimiz sponsorluk desteği, spor ve olimpiyat tarihindeki en uzun birliktelik olmasıyla tarihe geçmiş durumda. Olimpiyatlardan FIFA Dünya Kupası’na kadar küresel çapta spor organizasyonlarına yaptığımız spor yatırımlarından elde ettiğimiz 87 yıllık tecrübemizi Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nda, Azerbaycan’la paylaşmaktan çok mutluyuz. Coca-Cola olarak, Azerbaycan’ın Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nı da en iyi şekilde gerçekleştireceğine inançla, bu organizasyonda Azerbaycan’ın en büyük destekçilerinden biri olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

50 ülkeden 6 bin sporcu katılacak

Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından dört yılda bir düzenlenecek Avrupa Oyunları’nın ilkinin ev sahipliğini Bakü yapacak. Haziran ayında gerçekleştirilecek ve 17 gün sürecek Bakü 2015 Avrupa Oyunları’na, 50 ülkeden 6 binin üzerinde sporcu katılarak 19 spor dalında, 239 madalya için yarışacak.

Coca-Cola Şirketi’nin ana sponsoru olduğu Bakü 2015 Avrupa Oyunları’nı 1 milyon kişinin izlemesi ve bine yakın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor.

KAYNAK: EKOTRENT