Trakya'da doğalgaz rezervi bulundu

Trakya'da faaliyet gösteren Kanada menşeli Marsa Enerji firmasınca, Poyraz sahasında yeni doğalgaz rezervi bulunduğu açıklandı.

Trakya'da doğalgaz rezervi bulundu
Trakya'da doğalgaz rezervi bulundu
GİRİŞ 09.01.2015 14:34 GÜNCELLEME 09.01.2015 14:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Marsa Enerji'den yapılan açıklamada, yeni keşfedilen doğalgaz rezervinin 600 milyon metreküp olduğu belirtildi. Sahadaki kanıtlanmış rezervin 277 milyon metreküp olduğu ifade edilen açıklamada, bu sahadaki toplam doğalgazın mali değerinin yaklaşık 86 milyon doları bulduğu kaydedildi.

2016'DA DOLAŞIMA GİRECEK

Açıklamada, söz konusu sahadaki gazın, 2016 yılının ilk çeyreğinde dolaşıma verilmesinin planlandığı bildirildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun verilerine göre, Türkiye’nin üretilebilir doğalgaz rezervi 6,8 milyar metreküp olarak belirtiliyor. Türkiye'de 29 yerli, 17 yabancı olmak üzere toplam 46 petrol şirketi faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR 10
  • atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    80 yıldır yat . kalk konuş. sizden ancak köstek olur. düşmanı aratmıyorsunuz.
    Cevapla
  • said 9 yıl önce Şikayet Et
    90 yıldır tayyip hep çaldı bu ülkede .....! (anlayana)
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    komşumuzun bahçesinde petrol çıkar ama bizde çıkmaz. İlginç........ : )
    Cevapla
  • ali turan 9 yıl önce Şikayet Et
    Elin gavuru elimizin altındaki gazı buluyor. daha biz uçak tank yapmaktan bahsediyor. Elinize sağlık büyük türkiye de size başarılar.
    Cevapla
  • aaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    gardas fazla abartma isterisen cunku sozkonusu olan gaz miktari tc nin anca 3 gunluk gaz tuketimine denk geliyor ki bunu cikartacan tesise aktaracan sadece cikartmasi yillar alabilir amma rezerv bakimindan 3 gunluk tuketim sonucta
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Serhat adlı yorumcu senin zerre kadar tarih, siyaset ve devletler hukuku bilgin var mı bilmem demeyeceğim çünkü olmadığı belli. Devletler için 12 yıl devede kulak bile değildir. En basit bir ihale bile 10 yıllığına yapılıyor. 12 yılda sizin 80 yıllık hastalıklı devlet yapınızı ve kirli siyasetinizi temizleyemeyiz. Ancak biz yine imkansızı yapmaya çalışıyoruz. 12 yıla akla gelmeyecek başarılar sığdırdık. Sizin kirli elleriniz ve kafa yapınız olmasa çok daha iyilerini yapardık. Ülkenin ayağına pranga olmaktan vazgeçerseniz, bu ülke uçar.
    Cevapla
  • Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Hak adlı yorumcu sen de vicdan var mı bilmem,mantık varmı onu da bilmem ama eski hükümetleri suçlayacağına 12 senedir başımızda olan bir hükümet var onu suçlasana.AKP 30 senede iktidarda kalsa siz yine eski hükümetleri suçlarsınız ya neyse...
    Cevapla
  • Olcay Ertaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz ve petrol çıkarmak ayrı bir uzmanlık ve teknoloji gerektirmektedir ve bunlar bizde mevcut değil ne yazık ki. Olmayanı alacaksın mecbur ama elinden tank tüfek yapmak geliyorsa yapacaksın satacaksın ki aldıklarını karşılasın.
    Cevapla
  • hak 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bugüne kadar yatanlara yani eski Türkiyeye soracaksın güzel kardeşim.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin toplam doğalgaz rezervi 6.8 milyar metreküp diyor. Türkiye'nin yılda ithal ettiği gaz miktarı 50 milyar metreküp. Türkiye'deki tüm gazı çıkarsan ülkeye 1 ay anca yeter. Sen ne saçmalıyorsun? Sanki doğalgaz zenginiyiz de çıkartan yok. Tabii ki uçak, tank yapmaktan bahsedeceğiz. Çünkü başka satacak birşeyimiz yok. Portakal, limon, montaj satarak nereye kadar? Teknoloji ve sanayi ürünleri üretmeli, dışa bağımlılığı azaltmalı ve ihraç etmeliyiz. Ancak sizin gibilerin kafalarıyla zor tabii. Allah Türkiye'ye yardım etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle