Güneşten elektrik için tarih açıklandı

TEİAŞ güneşten elektrik üretimi için yarışma tarihlerini açıkladı.

Güneşten elektrik için tarih açıklandı
Güneşten elektrik için tarih açıklandı
GİRİŞ 26.12.2014 16:51 GÜNCELLEME 26.12.2014 16:52

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretmek üzere birden fazla başvuru yapılan bağlantı bölgelerine önlisans verilmesi için yapılacak ikinci ve üçüncü yarışmaların tarihlerini açıkladı.

TEİAŞ, yaptığı yazılı açıklamada, Siirt-Batman-Mardin, Şanlıurfa-Diyarbakır, Antalya, Muğla-Aydın, Denizli ve Burdur'da toplam 7 bölgede 90 başvurudan, güneş enerjisi tesisi kuracak şirketleri tespit etmek için yapılacak ikinci yarışmanın tarihini 29 Ocak 2015 olarak belirledi.

Konya'daki iki bölgede 97 başvurunun değerlendirileceği üçüncü yarışmanın tarihi ise 30 Ocak olarak açıklandı.

Güneş enerjisinden lisanslı elektrik üretim amacıyla ayrılan 600 megavatlık kapasitenin, Elazığ ve Erzurum bölgelerindeki 13 megavatlık kısmı için ilk yarışma 12 Mayıs'ta yapılmıştı.

Yarışmaya katılan şirketler, üretim tesisinin ilk ünitesinin geçici kabulünün yapıldığı tarihten başlamak üzere en fazla 3 yıl içerisinde birim megavat başına TEİAŞ'a katkı payı ödeme taahhüdünde bulunacak. Kesişen projeler olması durumunda daha yüksek katkı payı teklifi veren proje sahibi şirket, kesişen alanı kullanma hakkını elde edecek.

Şirket, katkı payı tutarını, üretim tesisinin ilk ünitesinin geçici kabulünün yapıldığı tarihten başlamak üzere 3 yıl içerisinde ve yıllık eşit taksitler şeklinde TEİAŞ'a ödeyecek.

KAYNAK: AA