Muhteşem satış! Artık Dallas bizi izleyecek

1980’lerde Dallas’ın tekrarını bile izleyen Türkiye bu dizinin vatanına da ihracat yapmayı başardı. Satılan ilk dizi Muhteşem Yüzyıl oldu.

Muhteşem satış! Artık Dallas bizi izleyecek
Muhteşem satış! Artık Dallas bizi izleyecek
GİRİŞ 22.12.2014 09:11 GÜNCELLEME 22.12.2014 09:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1980’li yıllarda Amerikan yapımı Dallas’ın tekrarlarını bile izleyen Türkiye, Dallas’a ilk dizi ihracatını yaptı. Geçen yıl dizi ihracatından 200 milyon dolar kazanan Türkiye’nin 2023 hedefi ise 1 milyar $.

Geçen yıl ilk kez Ukrayna, Pakistan, Rusya ve Çin pazarına giren Türkiye böylece ABD’ye de dizi satarak 75’in üzerinde ülkeye ihracat yapar hale geldi. Türkiye geçen yıl 200 milyon dolarlık dizi ihracat ederken 2023 hedefi ise 1 milyar dolar.

Türkiye Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan ve Houston Ticaret Ataşesi Engin Yaşar’ın verdiği bilgiye göre Dallas’a satılan ilk dizi ise Muhteşem Yüzyıl oldu. Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan, Muhteşem Yüzyıl dizisinin Dallas’a girdiğini belirterek “İspanyolca yayınlanan El Nundo kanalında yayınlanmaya başladı” dedi.

Dallas ve Houston’u da kapsayan Teksas bölgesi ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere de değinen Alkan’ın verdiği bilgiye bu bölgeye ihracat 3 yılda 230 milyon dolardan 822 milyon dolara çıktı. Türkiye, Houston’u bir zamanlar ünlülerin tedavi için gittiği şehir olarak tanırken bugün ise durum farklı. THY’nin direkt uçuşları başlatmasının ardından Türk yatırımcılar gözünü Houston’a çevirmiş. İlk yatırım yapanlar ise Erbakır, Kordsa ve Borusan. Alkan, Borusan’ın yatırım yaptığı Houston’ın hastaneleri ve üniversiteleriyle çok güçlü bir şehir olduğunu belirterek buradaki Rice Üniversitesi’nde MBA yapan öğrencileri Türkiye’ye getirmek için çalışma başlatttıklarını anlattı. Alkan’ın verdiği bigiye göre bir anlamda geleceğin patronları olan bu öğrenciler yakında Türkiye’ye gelerek iş dünyası ve odalarla buluşacak. Aslında bu anlamda ilk proje değil. Alkan geçtiğimiz yıl Harvard MBA öğrencilerinin de Türkiye’ye geldiğini ifade etti.

KAYNAK: YAŞAR KIZILBAĞ - STAR
YORUMLAR 2
  • elif 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi aferin biz kendi milletimize bunların asılsız oldugunu anlatamazken birde yabancılar bizi böyle tanıyacak aferin
    Cevapla
  • numan 9 yıl önce Şikayet Et
    kötü reklam
    Cevapla