'Bakan özelleştirmeden bahsetmedi'

TP'den yapılan açıklamada, Bakan Yıldız'ın konuşmasında hiçbir şekilde özelleştirilmeden bahsetmediğine açıklık getirildi.

'Bakan özelleştirmeden bahsetmedi'
'Bakan özelleştirmeden bahsetmedi'
GİRİŞ 13.12.2014 11:46 GÜNCELLEME 13.12.2014 11:47

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TP) Genel Müdür Vekili Besim Şişman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın TP hakkındaki açıklamalarının bazı basın yayın organlarınca yanlış yorumlandığını belirterek, "Sayın Bakanımız konuşmasında hiçbir şekilde özelleştirilmeden bahsetmemiş aksine Türkiye'nin enerjide ulusal şampiyonlar çıkarması gerektiğini ifade etmiştir" dedi.

Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte katıldığı bir panelde, TP'nin yapısına ilişkin soru sorulduğu, Bakan Yıldız'ın verdiği cevabın ise medyada çarpıtılarak kamuoyuna "Türkiye Petrolleri Özelleşiyor" şeklinde servis edildiğini belirtti.

Bakan Yıldız'ın, hiçbir şekilde özelleştirilmeden bahsetmediğini, aksine Türkiye'nin enerjide ulusal şampiyonlar çıkarması gerektiğini ifade ettiğini kaydeden Şişman, şöyle konuştu:

"Bunun için Malezyalı Petronas şirketini örnek göstermiş ve şirketin finansal büyüklüğünün Türkiye'deki bütün enerji şirketlerinden daha fazla olduğunu vurgulayarak bunun ise Petronas'ın kendine özgü yapısıyla sağladığını belirtmiştir. Bakanımız TP ile ilgili şu hususu dile getirmiştir: TP'nin yapısal bir değişikliğe mutlaka ihtiyacı var. THY modeli tarzında, kamu özel sektörlerle beraber, halka açık, blok satış onun modeli tartışılmak kaydıyla buna mutlaka ihtiyaç var. Bu şu ana kadar aslında bizim yapmamız gereken bir konu ve önemli bir başlıktır. Bu yapısal değişiklikle ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Bunu da gerçekleştireceğimize inanıyorum."

Şişman, Bakan Yıldız'ın açıklamalarının toplantıya katılan bazı medya mensupları tarafından "TP Özelleşiyor" şeklinde aksettirildiğini ve kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirtti.

KAYNAK: AA