İkinci kez Tarkan'ı istiyorlar

Narenciye Tanıtım Grubu (NTG), yeni reklam için şarkıcı Tarkan ile ikinci kez tanıtım yapmak istiyor.

İkinci kez Tarkan'ı istiyorlar
İkinci kez Tarkan'ı istiyorlar
GİRİŞ 11.12.2014 11:57 GÜNCELLEME 11.12.2014 11:59

Yaklaşık 7 yıl önce hem iç hem de dış pazarda tüketicinin narenciye alışkanlığında "Türk ürünü" imajı oluşturmasına katkı sağlamak amacıyla kurulan NTG, tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda 2009-2010 narenciye sezonunda Tarkan'ın yer aldığı reklam kampanyası hazırlayan NTG, bu reklamla özellikle Rusya pazarına ihracatta önemli katkı sağladı.

Son dönemde Rusya'da tanıtım faaliyetlerine başlayan NTG, Tarkan ile yeniden iş birliği yaparak Türk narenciyesinin bilinirliğini daha da artırmak istiyor.

NTG Başkanı Ali Kavak, AA muhabirine, yıllık ortalama 3,6 milyon ton üretimi ve 1 milyar doları aşan ekonomik değeriyle Türk narenciyesinin yapılan tanıtım faaliyetleri sayesinde dünyada söz sahibi olmaya çalıştığını söyledi.

Tanıtım faaliyetleriyle Türk narenciyesinin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını aktaran Kavak, "Geçen hafta Rusya'da bir toplantı gerçekleştirdik ve onlara tanıtım faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdik. Geçmişteki Tarkan'lı tanıtım kampanyamızdan da söz ettik. Tarkan'ın adı geçince oradakilerde bir kaynaşma oldu, bir sinerji, özlem oluştu" dedi.

Kavak, Tarkan'la yapılan reklam çalışmasının o dönem ihracata önemli katkı sağladığını anımsatarak, "Yine Tarkan'la bir tanıtım çalışması yapmak istiyoruz. Tarkan'la şu an yürütmekte olduğumuz tanıtım çalışmalarını birleştirerek daha farklı bir çalışma ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu.

Kavak, kendilerinin yeniden Tarkan'la çalışma istekleri olduğunu ve bununla ilgili en kısa zamanda ünlü sanatçıyla görüşeceklerini bildirerek, konunun önümüzdeki ay netlik kazanmasını beklediklerini söyledi.

Kavak ayrıca, Irak ve Ukrayna'daki istikrarsız ortam nedeniyle her yıl çeşitli ülkelerde yapılan tanıtım faaliyetlerinin bu yıl sadece Rusya'yla sınırlı tutulacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA