Tarihi imza! Doblo, ABD yolunda

Tofaş, Türkiye’nin küresel ticari araç üretim üssü haline gelmesinde kilit rol üstlenen Doblò modelinin ABD ve Kanada’ya ihracatına başladı.

Tarihi imza! Doblo, ABD yolunda
Tarihi imza! Doblo, ABD yolunda
GİRİŞ 03.12.2014 17:37 GÜNCELLEME 03.12.2014 20:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tofaş’ta geliştirilip üretilen Doblò Amerika modeli; Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nda yapılan törenle uğurlandı. Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, aracı imzaladı, "Yerli markanın vakti geldi" diye konuştu.

Doblò Amerika Üretime Başlangıç ve İhracat Töreni’nde konuşan Koç Holding ve TofaşYönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Bundan 46 yıl kadar önce, kurucumuz merhum Vehbi Koç’un ‘Türk insanını Otomobil sahibi yapma’ vizyonuyla temelini attığı Tofaş, sektörün gelişiminde öncü oldu ve önemli roller üstlendi. Tofaş bugün uluslararası pazarlara sunduğu araçlarla, ülkemizi küresel ölçekte başarıyla temsil ediyor. Otomotivin beşiği, sektörün ana oyuncusu Amerika’ya araç geliştirip ihraç ediyor. Bugün bir arada bulunma sebebimiz olan Yeni Doblò’nun, otomotiv sektöründe tüm çalışanlarımızla ulaştığımız başarının önemli bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Tofaş, Doblò’nun yenilenmesiyle başlayan yatırımlarına, biri yeni sedan, diğerleri station wagon ve hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesiyle devam ediyor. Süregelen yatırımlarımız haricinde, sadece yeni modellere yaptığımız toplam yatırım miktarı 1,4 milyar dolara ulaşıyor.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada, bugünün  hem Tofaş, Koç Holding ve Fiat Chrysler için hem de Bursa ve Türkiye için bir  gurur günü olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Biraz  önce rakamlar verildi, 175 bin Doblo ihraç edilecek, Kamil Bey'in verdiği  rakamlara göre. Türkiye'ye baktığımızda 2002'de toplam 357 bin araç üretiyorduk. Yani 2002'de üretilen araç sayısının neredeyse yarısı, sadece 'Doblo Amerika'  olarak Amerika'ya ihraç edilecek" dedi.

Davutoğlu, toplam Doblo ihracatının 3.2 milyar dolar olacağını ifade  ederek, sözlerini şöyle devam ettirdi: 

"Otomotiv sektörünün 2002'de Türkiye'deki ihracatı ise 3.3 milyar  dolardı. Yani 2002'de ihraç edilen bütün otomotiv sektörü ihracatının neredeyse  toplamı kadar sadece Doblo ihraç edilmiş olacak. Bu, aslında Türk ekonomisinde ve  otomotiv sektöründe ölçeğin ne kadar büyüdüğünü gösteren çok önemli rakamlar.  Tebrik ediyorum, üç açıdan son derece önemli bir gelişmedir. Birincisi üretim  açısından, reel sektördeki canlanma ve üretim kapasitesi açısından. İkincisi  ihracatımız açısından, üçüncüsü ise bu ihracatın yöneldiği hedef açısından. Yani  ihracatınKuzey Amerika'ya, ABD'ye ve Kanada'ya yapılıyor olması açısından. Bu da  başlı başına önemlidir." 

"YERLİ MARKANIN VAKTİ GELDİ"

Davutoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:  "Şu iki husus bizim için önemlidir; Birincisi arge ve tasarım alanında bu çalışmaların artmasıdır. Arge ve tasarım bizim için varoluşsal önem taşıyor. Kendi üretimini her alanda yapan özgün markalar üreten yapıya yönelmeliyiz. Türkiye otomotiv sektörünün pazarı itibariyle son derece geniş imkanlara sahip. İç pazar o kadar büyük ki, bin kişi de 164 araba var. Avrupa'da bu rakam 553. Bizim refahımız yükselirken iç pazar büyüklüğüne dikkat çekerim. İç pazarda kullanılan araçların yüzde 80 ithal .Türkiye'de üretilen araçlar hem ihraç edilsin hem de içerideki pazarda bizim sanayicilerimiz söz sahibi olsun. Kapasitemiz önümüzdeki dönemde daha da artmaya müsaittir. Şimdi Türkiye, yüzde 28 ile Avrupa'nın en büyük hafif ticari araba üreticisi. Bunun da yüzde 46'sını Tofaş üretiyor. Bunun iç ve dış piyasada yukarılara çıkacağını düşünüyorum."

Türk Markası'nı yerli üretim bir Türk markasının üretilmesinin vakti gelmiştir. İnşallah çok kısa zamanda güzel bir vesile ile ilk yerli üretim Türk markasının törenine de hep beraber katılmak bize nasip olur. Ro.ya Amerika'ya hayırlı yolculuklar 

ÇOK SATAN MODELLERDEN

Fiat Auto’nun dünyada ilk kez bir modelinin üretimini İtalya dışında tek bir ülkede gerçekleştirme kararıyla, Doblò’nun üretimine 2000 yılının Eylül ayında başlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları Tofaş’a ait olan proje sürecinde, Tofaş Ar-Ge Merkezi büyük sorumluluklar üstlendi. İlk yılında 100 bin adetle rekora imza atan Fiat Doblò üretiminin %90’ı 43 ülkeye ihraç edildi. 2001’de tüm Avrupa ülkelerine gönderilen Doblò, Tofaş’ın toplam ihracatının %83’ünü oluşturdu. Türkiye’de zorlu bir dönemde ülke ekonomisine önemli katkı sağladı. İhracat şampiyonu, yılın ticari aracı gibi başarılara imza atarken, Tofaş’ın en çok satan modellerinden biri oldu. Bugüne kadar 1,4 milyon adet Doblò üretildi, bu araçların 1 milyon adedi, dünyanın 80’den fazla ülkesine ihraç edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • yo-tik 9 yıl önce Şikayet Et
    Esnafın masrafsız nakliye ve özel ihtiyaçları için; hibrit motorlu olur ise ekonomiye katkısı çok büyük olur...
    Cevapla
  • Ruhi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevinemiyorum ki.. Üretim A dan Z ye senin olamlı ki ticareti başlayınca sevinesin. Ne bileyim anlamlı gelmiyor. Tatmin etmeyen bir pazarımız var. Yalancı börek gibi bir şey
    Cevapla
  • Koçlar mı var 9 yıl önce Şikayet Et
    Koçlar bir işin içinde mi o işten genel anlamıyla hayır gelmez fikrindeyim... yahudi italyan malını satmış, Türk sevinmiş, boş davalar...
    Cevapla
  • bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    birak fiati, siz otobus sirketleriyle gorusunde ogrenin, mercedes otobuslerin bile pek cok seyini bizler degistirerek gelistirerek yapyoruz biz mi otobomil yapamiyacagiz yani? zengin is adami bulunur adam kabul eder nedense birden vazgecer, sorun otomobili yapmakta degil onu yapmak isteyen babayigiti bulmak.neden devlet sirketinde uretilmez bende bunu anlamiyorum..
    Cevapla
  • İmzax 9 yıl önce Şikayet Et
    İsmi italyan olduktan sonra ne önemi var. Adamlar italya nın malını alıyoruz diye alıyorlar. Iphone da çinde üretiliyor. Ama amerikan firması diye alıyoruz. Yani çin üretiyor amerika parasını kazanıyor. Şimdi biz üretiyoruz italyanlar dört köşe oluyor. Ne yapayım öyle üretimi. Adım bizim olsun General Mobile Discovery olsun.
    Cevapla