Tatlıses Gıda üçüncü fabrikayı açmaya hazırlanıyor

Tatlıses Gıda, 2015 yılında cirosunda yüzde 25 artış öngörürken Türkiye’de üçüncü fabrikasını açmaya hazırlanıyor.

Tatlıses Gıda üçüncü fabrikayı açmaya hazırlanıyor
Tatlıses Gıda üçüncü fabrikayı açmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 02.12.2014 15:08 GÜNCELLEME 02.12.2014 15:08

 2014 son çeyreğindeki piyasalara yansıyan güven artışı, 2015 yılının ilk çeyreğinin yatırım ayları olarak da değerlendirilebileceğinin ön hazırlığı niteliğinde. Gıda sektöründe yaşanan bu ekonomik sıkıntıların en baş nedeni ise don, kuraklık ve tarım dışılık nedeniyle, hammadde fiyatlarında yaşanan yüksek fiyat artışı.

Hammadde fiyatlarında yaşanan bu yükselişle ilgili açıklamalarda bulunan Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü Elif Attepe: “2015 yılında hammadde fiyatları için bir düşüş beklenmiyor. Ancak beklenen ekonomik gelişmeler ve piyasalardaki hareketlenmeler hammadde fiyatlarındaki artışın daha rahat tolere edilebileceğini gösteriyor. Biz Tatlıses Gıda olarak, 2014 yılını özellikle ihracat yılı olarak algılayıp, piyasa konumlandırmamızı bu doğrultuda oluşturduk. Hollanda’da ve Almanya’da distribütörlük anlaşmaları imzaladık, özellikle tesis, depo ve lojistik yatırımlarımız oldu ve toplam 20 yeni Tatlıses Europe kurulumu yaptık. 2015 yılı yatırım planlarımızın başında ise Türkiye’deki 3. Fabrikamız ‘ı açmak var. Ayrıca yurtdışındaki yoğun talebi de hem Tatlıses Çiğ Köfte hem de Tatlıses Lahmacun markalarımızla değerlendirmeyi planlıyoruz. ”dedi.

2015’İ HEM YURTİÇİ HEM DE YURTDIŞI İÇİN YATIRIM YILI OLACAK

2015 yılının ilk çeyreğinde yatırım piyasalarında beklenen artışla beraber hareketlenmesi beklenen franchise sektörü için değerlendirmelerde bulunan Elif Attepe; “Ekonomideki dalgalanma nedeniyle ufak, orta ölçekli yatırımcı 2014 yılında suskun kaldı. Ülke genelindeki bu durum bizim mevcut franchiselarımızı korumaya yönelik bir yol izlememize ve ürün, marka çeşitlendirme, Ar-Ge, Ür-Ge çalışmalarına yoğunluk vermemize neden oldu. 2015’i hem yurtiçi hem de yurtdışı için yatırım yılı olarak görüyoruz. Özellikle franchise sektöründe yeni markalar ve konsept çalışmalar ile karşılaşacağız." dedi.

Gıda sektörüne yatırım yapmayı planlayan girişimcilere tavsiyelerde bulunan Tatlıses Gıda Genel Koordinatörü: Yatırımcı her şeyden önce iyi araştırma yapmalı, sadece marka gücünü değil yatırımın geri dönüş hızını da dikkate almalı.” dedi.