Taner Yıldız: Bu kış zor geçecek!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü söyledi.

Taner Yıldız: Bu kış zor geçecek!
Taner Yıldız: Bu kış zor geçecek!
GİRİŞ 27.11.2014 07:57 GÜNCELLEME 27.11.2014 07:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin batı hattı üzerinden aldığı Rus doğalgazının günlük 42 milyon metreküpten, 26-28 milyon metreküp seviyesine kadar düştüğünü belirterek, Gazprom'dan bu miktarın anlaşmadaki seviyeye çekilmesini istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 13. Dönem Toplantısı'nı değerlendiren Yıldız, "toplantının son derece faydalı, başarılı ve verimli geçtiğini" ifade etti.

"3 HAFTADIR GAZ GELİŞİ DÜŞTÜ"

Yıldız, Rusya'dan Türkiye'ye gelen doğalgaz seviyesinde azalma olduğu yönündeki soruya "Batı hattından günlük 42 milyon yerine, 26-28 milyon metreküp seviyesinde gaz alıyoruz. Bu bizim için iyi bir şey değil. Sorun 3 haftadan bu yana böyle devam ediyor. Ümidim ve inancım Gazprom'un bunu kısa zamanda telafi edeceği yönündedir. Biz isteklerimizi kendilerine ilettik. Gazın miktarı en az kontrakt miktarı kadar olmalıdır" karşılığını verdi.

Mavi Akım boru hattından gelen doğalgazda sorun yaşanmadığını kaydeden Yıldız, "Gazprom, dünyanın en büyük doğalgaz firmalarından, verdikleri taahhüdü yerine getireceklerini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"SORUN TEKNİK NEDENLER"

Yıldız, kış aylarının yaklaşmasıyla ihtiyaçların en üst seviyeye ulaşacağı bir noktaya doğru gidildiğine vurgu yaparak, sorunun Gazprom'un kendi depolamaları ve ihtiyaçlarıyla alakalı teknik bir nedenden kaynaklandığını ifade etti.

Ocak 2015 itibarıyla fiyat revizyonu hakkına sahip her iki tarafın da bu hakkını kullanmak isteyeceğini aktaran Yıldız, "Bu manada olumlu bir görüşme geçti. Türkiye'nin öyle coğrafi bölgeleri var ki kışın kullandığı gaz yazın kullandığının 22 katı. Bu nedenle kış aylarındaki ihtiyacın zamanında karşılanması lazım" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Abuziddin Kılkuyruk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugun hava çok soguk akşam dışarı çıktım ortalık is duman nedeni vatandaş artık soba yakıyor kömür kullanıyor. Geçmişe geri dönecez bu gidişle anlaşmış olduğum yer üsküdar Nehikmetse düşüşler vatandaşa yansımıyor. Bizdeki yönetimler vatandaşı çıyaklatmadan soyuyor.
    Cevapla
  • yo-tik 9 yıl önce Şikayet Et
    mağmanın yeryüzüne nispeten yakın olduğu bölgelerde; su buharı üretmek, kömür çıkarmaktan daha tehlikesiz ve hesaplı olmaz mı... Kaplıca bölgeleri öncelikli üretim yerleri olabilir...
    Cevapla
  • HAKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bol elektirk santrali ve elektirikli kalorifer sistemleri başka çaresi yok bunun anlayın artık. Zaten elektirkdede dışa bağımlıyız ama en azından bizde kaynak var ama zeytin ağacına urban gidiyor.... uyan türkiye
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamları Küresel ısınma derken Şimdi şoke durumdalar? çünkü Güneşdeki patlamalar bitti artık dünya buzullaşmaya doğru gidecek..yani önüm ünümüzdeki yıllarda ısı kaybı olacak... Eeee Her şeyin sahibi ALLAH,dır onun izni olmadan yaprak kımıldamaz yarın ne olacağını kimse bilemeeeeez....şimdi bilim adamları işkembeden atmak neymiş görsünler?.
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi de bakanım sen bu şekilde konuşursan endişeye, spekülasyonlara yol açarsın. Biraz daha soğukkanlı olmanız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle