Bayman: Japonlar için bir gün 28 saat!

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Japonlar için bir günün 28 saat olduğunu ve 28 saat ifadesini kendilerinden sık sık duyduklarını söyledi.

Bayman: Japonlar için bir gün 28 saat!
Bayman: Japonlar için bir gün 28 saat!
GİRİŞ 25.11.2014 13:59 GÜNCELLEME 25.11.2014 15:01

Bayman, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 90. yıl dönümü kapsamında düzenlenen İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, kuruluşlarından bu yana sadece İzmit'te 1 milyar dolara yakın yatırım yaptıklarını, bunun karşılığında senede 900 milyon dolarlık ciroya ulaştıklarını bildirdi.

Türkiye'de bin kişiye düşen araç sahipliğinin 150 olduğu bilgisini veren Bayman, bu rakamın Japonya'da 800'ler civarında olduğunu, Yunanistan'da ise 400'ün üzerinde bulunduğunu kaydetti.

Bayman, Türkiye pazarı için çok ciddi bir büyüme beklentisi olduğunu vurgulayarak, "Yani biz sadece 10 sene içinde bin kişiye düşen araç sahipliğini 2 katına çıkarsak, bizim içinde bulunduğumuz lastik pazarının da adet olarak, ciro olarak ikiye katlanması gerekliliği ortada" dedi.

Japon ortaklarının kendilerine birçok şey öğrettiğini aktaran Bayman, Japon kültürünün çok uzunu planladığını, 5-10 senelik planlamaları yaptığını dile getirdi.

Japonlar için bir günün 28 saat olduğunu belirten Bayman, her zaman çok çalışılması gerektiğini, onlarla konuşmalarında 28 saat ifadesini sık sık duyduklarını ifade etti.

-"Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi devlet ve özel sektör lehine"

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise Türk ve Japon şirketlerinin özellikle 3. ülkelerde gerçekleştirebilecekleri işler konusunda büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu coğrafyada iki taraf için de kazançlı iş fırsatlarının bulunduğunu kaydetti.

Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin devlet ve özel sektör lehine olduğunu ifade eden Çalık, "Avrasya Bölgesi'nde Türkiye ile Japonya arasında teknoloji, Ar-Ge konularında daha fazla iş birliği ve ortak proje yapılmasının hayati öneme sahip olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çalık, Japon şirketler ile kültürel benzerliklerin bulunduğunu anlatarak, "Karşılıklı güven, saygı ve sevginin yanında benzer kültürel yakınlığımız da önemli bir unsur. Bunun katkısıyla yaptığımız iş birliklerinde hiç ihtilaf yaşamadık" diye konuştu.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi ise gelecek yıl Japonya ve Türk hükümetleri iş birliğiyle bir sinema filmi çalışmasının halka sunulacağını söyledi.

Türkiye'nin istikrarlı ekonomik büyümesi ile gelecek vadettiğini bildiren Yokoi, 2013 yılında Japonya'nın Türkiye'ye yönelik yatırım ölçeğinin, ABD ve diğer Asya ülkelerinin üzerine çıkarak 8. sıraya yerleştiğini, bu yıl da 7. sıraya gelebileceğini kaydetti.

Nikkei BP Başkanı Kohei Osada da Nikkei'nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

KAYNAK: AA