Milli İHA test sürüşlerini tamamladı

Milli imkanlarla tasarlanan Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı yapılan testlerin ardından kabul edildi.

Milli İHA test sürüşlerini tamamladı
Milli İHA test sürüşlerini tamamladı
GİRİŞ 24.11.2014 14:01 GÜNCELLEME 24.11.2014 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli imkanlarla tasarlanan ve özgün sistemlere sahip Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Blok 2 Sistemi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı testlerin ardından kabul edildi. Proje, toplam 6 pilotsuz uçak ve yer sistemlerinden oluşuyor.

İHA, TAM NOT ALDI

Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde başlatılan proje, Kale ve Baykar şirketleri tarafından hayata geçirildi. İlk defa milli tasarım taktik sınıftaki pilotsuz uçak olan Bayraktar, Keşan’da 17-22 Kasım 2014 tarihleri arasında özel testlerden tam not aldı.

ZORLU TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ

Toplam 6 uçak ve yer sistemlerini içeren projede Taktik İHA, kabul testleri sırasında buzlanma şartlarından saatte 87 kilometre hızla esen darbeli rüzgâra, gece uçuştan 37 kilometre/saat hızla esen yan rüzgârda kalkış ve inişe kadar zorlu testlerden başarıyla çıktı.

8 BİN 328 METRE YÜKSEKLİKLE REKOR

Bayraktar ayrıca fonksiyonel ve performans uçuşları otomatik taksi, otomatik kalkış, seyir, yarı otonom kullanım, otomatik iniş ve otomatik park işlemleri ile hatasız bir sergilendi. Tamamen milli ve özgün tasarıma sahip Bayraktar Taktik İHA Sistemi, test uçuşları sırasında 24 saat 34 dakika kalmış ayrıca 8 bin 238 metre yüksekliğe çıkarak rekor kırmıştı.

YORUMLAR 1
  • 1071 9 yıl önce Şikayet Et
    valla chp bdp çook üzülecek yazık ya. gerçi şimdi karalıcak bir şey bulurlar hadi bakalım iş başına başlayın atıp tutmaya
    Cevapla