109 şirket pay sahibi olma hakkı

Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) C Grubu'nda 109 şirket pay sahibi olma hakkını kazandı.

109 şirket pay sahibi olma hakkı
109 şirket pay sahibi olma hakkı
GİRİŞ 18.11.2014 15:01 GÜNCELLEME 18.11.2014 15:01

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, EPİAŞ'ta C grubu pay sahibi olabilecek piyasa katılımcılarına yönelik 1 Temmuz-29 Ağustos 2014 tarihlerinde yapılan çağrı için EPDK'ya yapılan başvurular değerlendirildi.

EPİAŞ'ta C grubu pay sahibi olacak tüzel kişilerle bu tüzel kişilerin sahip olabilecekleri pay adetleri ve sermaye tutarları belirlendi. Buna göre 109 adet lisanlı tüzel kişi pay sahibi olma hakkını kazandı. Sahip olunabilecek minimum pay adedi 50 bin, maksimum pay adedi 412 bin 408 olarak tespit edildi.

Pay sahipleri ve pay miktarlarının Kurum internet sayfasından duyurulacağı bundan sonraki süreçte pay sahibi olma hakkına sahip başvuru sahipleri, ödeyecekleri sermaye tutarlarını belirlenen banka hesabına yatıracak. Tüm pay sahiplerince imzalanmış EPİAŞ Esas Sözleşmesi Ticaret Sicil Müdürlüğüne sunulacak ve tescil ile EPİAŞ kurulmuş olacak. Verilen süre içerisinde belirtilen tutarda sermaye miktarını yatırmayan C grubu başvuru sahipleri EPİAŞ'ın kuruluşunda sermayedar olarak yer alamayacak, alınmayan tutarlara karşılık gelen paylar, nominal bedel üzerinden C Grubu pay olarak Borsa İstanbul AŞ sermayesine ilave edilecek.

- "Marka değerlerine de katkı sağlayacak"

EPİAŞ'ın kuruluş sürecinde gelinen noktayı değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 2015 yılı Ocak ayı itibarıyla ticaret siciline kaydı sonrasında EPİAŞ'ın kuruluş işleminin tamamlanmasını öngördüklerini bildirdi.

Yılmaz, EPİAŞ'a ortaklığın, sağlıklı işleyen bir piyasada güvenilir fiyat oluşumunu sağlamak üzere piyasanın geleceğini güvence altına alan yatırım olarak görülmesi gerektiğini belirtti. EPİAŞ pay sahipliğinin şirketlerin marka değerlerine de katkı sağlayacağına dikkati çeken Yılmaz, gelişmiş ve likiditesi yüksek bir piyasanın başarılı şekilde işletilmesinin, tüm piyasa oyuncuları için riskleri yönetmek adına kritik önem taşıdığını, EPİAŞ'a ortaklığın da bu doğrultuda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA