Uçak biletlerinin ucuzlayacağı tarih

Ucuz uçak bileti geliyor. Petrol ve motorin fiyatındaki düşüşle kâra geçen havayolu şirketleri, uçak biletlerinde indirime gidiyor.

Uçak biletlerinin ucuzlayacağı tarih
Uçak biletlerinin ucuzlayacağı tarih
GİRİŞ 13.11.2014 09:38 GÜNCELLEME 13.11.2014 11:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ham petrol fiyatlarının 110 dolardan 80 dolara gerilemesi sürücülerin ardından havayolu şirketlerini de sevindirdi. Bu sayede kârlılık oranlarını artıran şirketler, yolculara da beklenen indirim müjdesini verdi.

Yakıt fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüş 1 saatlik uçuşta maliyetleri koltuk başına 3 dolar azaltıyor. Atlasjet Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu hesaptan yola çıkarak bilet fiyatında 9 dolar (yaklaşık 20 lira) indirime gideceklerini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın verilerine göre geçen yıl 150 milyon yolcu taşıyan havayollarının bilet fiyatında yaklaşık 1.3 milyar dolar (3 milyar lira) indirime gidilecek.

YOLCU SAYISI PATLAYACAK

Bilet fiyatlarındaki yüzde 10’luk düşüşün yolcu sayısını yüzde 5 artıracağını dile getiren Ersoy, bu indirimlerin orta vadede devam edeceğini de ifade etti. Bu oran da yolcu sayısının en az 22.5 milyon artacağını gösteriyor.

İNDİRİM BİR KAÇ AY İÇİNDE

Özel bir havayolu şirketi sahibi Ali Sabancı, “Petrol fiyatları hızla geriliyor. Ancak bunun uçak biletlerine yansıması birkaç ayı bulacaktır” dedi. CNBC-e’ye konuşan Sabancı, bunun gerekçesini ise şöyle açıkladı: “Nasıl petrol hızla yükseldiğinde fiyatlar bir anda yükselmiyorsa, düşüşlerin de yansıması biraz zaman alacaktır.”

HAMDİ TOPÇU NE DEMİŞTİ?

Petrol fiyatı 88 dolara gerilediğinde THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, düşüşün bilet fiyatlarına indirim olarak yansıyabileceğini söylemişti. Hamdi Topçu’nun bu sözlerinden sonra petrol fiyatı daha da düştü ve 80 dolar sınırına geldi. Aynı zamanda bu süre içinde dolar ve euro kurunda da hatırı sayılır bir yükseliş olmadı. (Millet)

YORUMLAR 9
  • Evet biraz şükredin. 9 yıl önce Şikayet Et
    Kampanyaları takip edin. Erken alırsanız çok güzel indirimler oluyor. Ben Van-Antalya gidiş dönüş 58 TL ye bilet aldım. Farklı günlerde 5-6 akrabam için. Van-Antalya otobüs bileti tek yön 130 TL. Son dakikada alınan 300 TL'lik uçak biletleri dilinize dolayıp nankörlük etmeyin.
    Cevapla
  • fatih yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    sanki her yere 300 liraya uçuyorsun. ben istanbuldan anadolu şehirlerine ya da izmire 40-50 TL'den uçabiliyorum. uçağa bindiğine şükretmez, her şeyden şikayet eder.
    Cevapla
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlara bir şey beğendirmek gerçekten zor. Yurt Dışı uçuşlarda fiyatın yüksek olması gayet normal. Farkettiğiniz üzere de fiyatlar dolar ya da Euro üzerinden yani global fiyatlar uygulanıyor. 2. si bu hesaplama bir saatlik bir yolculuk için yapılmış. Ben hhemen hemen her ay İzmir- Ankara arası gidiyorum. Birazda erken aldığımdan genelde 70 lira civarına geliyor. Hadi normal fiyat 90 lira varsayalım. Bundaki 20 liralık bir indirim demek 1/5 oranından fazla demek. Yurt dışında çok etkili olmasa da (çünkü onda Döviz kuruda önemli) Yurt içi uçuşlarda gerçekten güzel bir indirim olmuş. Ayrıca sadece uçak değil otobüs firması bile olsa kampanyası olmadığı sürece kaçırdığınız aracın bileti yanar. Bunu konuya bağlamak saçmalık olmuş. Çünkü ona zamanında yetişmek sizin sorumluluğunuzdur.
    Cevapla
  • cok ucuz sanki 9 yıl önce Şikayet Et
    300 liralik bilette 20 lira ucuzlasa ne olacak
    Cevapla
  • %6,5 az mı? 9 yıl önce Şikayet Et
    %6,5 az mı? sen 300 liralık bilete 320 TL öde. 20 lira bir şey değilmiş senin için.
    Cevapla
  • ramazan 9 yıl önce Şikayet Et
    ammada indirmişssiniz 3 dolar ben sadece uçagi kacırdım aldıgınız para 300 euro gidin işinize kimi kandırıyorsunuz burda
    Cevapla
  • fatih yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru ya uçağın seni beklemesi gerekirdi. tüh ya ayıp etmişler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle