Ülker dev satın alma için teklifini verdi

İngiltere merkezli hazır gıda üreticisi United Biscuits için son viraja girildi.

Ülker dev satın alma için teklifini verdi
Ülker dev satın alma için teklifini verdi
GİRİŞ 03.11.2014 10:44 GÜNCELLEME 03.11.2014 11:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

The Sunday Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Ülker Bisküvi'yi bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in de aralarında yer aldığı üç şirket İngiltere merkezli hazır gıda üreticisi United Biscuits'te hisse alımı için detaylı tekliflerini sundu.

Teklif verenler arasında Yıldız Holding'in yanı sıra, ABD'li Kellogg ve Burton's Biscuits yer aldı.

Söz konusu satın alma için Kellogg 2 milyar sterline yakın finansmanı Barclays, Rabobank, Deutsche Bank ve Wells Fargo'nun yer aldığı sendikasyon ile sağlamayı planlarken; Yıldız Holding ise süreçte HSBC ile çalışıyor. Burtons ise 1.5 milyar sterlinlik kredi paketi için Credit Suisse, JP Morgan ve Goldman Sachs ile son aşamada bulunuyor.

YORUMLAR 7
  • ziyaretçi 9 yıl önce Şikayet Et
    ingiltereye de mısır şuruplu ürün satabiliyorlar mı????? satıyorlarsa oradaki ürün kotası ne kadar? uyumayın arkadaşlar, bu firmanın içinde şeker olan hiç bir ürününü evinize sokmayın. kökeni temiz dediğiniz firmayı ne kadar tanıyorsunuz da böyle bir ifade kullanıyorsunuz. Hepsinin dini de imanı da kıblesi de PARA PARA PARA
    Cevapla
  • ziyaretçi 9 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra ülker almam. artık anadolunun torku gibi firmaları var. en azından çiftçiyi desteklemiş olurum.
    Cevapla
  • Ahmetler Mehmetler uyanın... 9 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz bankacılıkta ticarette yükselmekte yok.
    Cevapla
  • emrebilge 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz yedi büyük günahtan birisidir. Alan da veren de lanet edilmiştir. Yükselme önemli değildir esas bunları görüp uyanmak gerekli. Günümüzün ritüeli gibi göstermekte bence yanlıştır. En doğrusunu tabi ALLAH (c.c.) bilir.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülker gibi kökeni temiz, müslüman bir türk firmasının büyümesi, yabancı ülkelerde yatırım yapıyor olması sevindirici. Ancak, haberde yer alan HSBC tarafından kredi finansörlüğü iddiası doğruysa eğer "yazıklar olsun" diyorum. Biz Ülker'i senelerdir Anadolu'nun müslüman firması diye destekledik durduk. Kendi öz kaynakları ile değil de kredi ile faizli para ile yatırım yapıyorsa, diğerlerinden ne farkı kaldı!
    Cevapla
  • Bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Bey, Ülker daha önce rahmetli Sabri ÜLKER zamanında evet müslüman bir türk firmasıydı. Ancak Murat ÜLKER in başa gelmesi ile birlikte bu değişti. Lütfen ortaklık yapılarını iyi bakın... Üzülerek ifade etmem gerekirse Ülker çok firmayı oyuna getirerek batırdı ve ardından satın aldı. Allah kimseyi bunların eline düşürmesin...
    Cevapla
  • ... 9 yıl önce Şikayet Et
    ülker israile satıldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle