Lufthansa: THY ile yeni şirket kuracağız

Lufthansa Grubu’nun CEO’su Carstem Spohr THY ile bir havayolu şirketi kurma konusunda görüştüklerini söyledi.

 Lufthansa: THY ile yeni şirket kuracağız
Lufthansa: THY ile yeni şirket kuracağız
GİRİŞ 20.10.2014 14:59 GÜNCELLEME 20.10.2014 14:59

Avrupa Havayolları Birliği’nin toplantısı için İstanbul’a gelen Lufthansa Grubu’nun CEO’su Carstem Spohr, THY ile uzun menzilde uçacak düşük maliyetli bir havayolu şirketi kurma konusunda görüştüklerini söyledi. Bu ortaklığı THY ve Lufthansa’nın yüzde 50’şer hisselerine sahip oldukları SunExpress üzerinden yapmak istediklerini belirten Spohr, "Lufthansa olarak pazarın dinamiklerini çok iyi biliyoruz. Hedefimiz, THY ile birlikte kazan-kazan pozisyonunda olacağımız yeni yatırım. Ben iki tarafın da bu ortaklığı farklı bir platforma taşıyıp yola devam ederek başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

GELECEK YIL UÇMAYA BAŞLAYACAK

Uzun menzilde tamamen ekonomi sınıfına sahip olması planlanan bu havayolunu bir yıl içinde faaliyete geçirebileceklerini belirten Spohr, "Uzun menzilde Avrupa çıkışlı ABD’de Florida’dan Güney Afrika’ya, Hint Okyanusu’nda tatil noktalarına farklı yerlere sefer yapacak. Hedefimiz başlangıçta 3 veya 4 uçak. Bir yıl içinde filo 7 uçağa çıkacak” diye konuştu.

SunExpress’i Lufthansa tarihinin en başarılı yabancı ortaklığı olduğunu belirten Spohr, yeni yapının başarıya ulaşması için önemli bir altyapıya sahip olacağına dikkat çekti. 48 yaşındaki CEO Carstem Spohr, "Uzun menzilde THY veya Lufthansa’nın, düşük maliyette de SunExpress’in ciddi tecrübesi var. Uçulacak noktalarda alt yapı hazır. Kurulacak yeni yapının sorunsuz işleyeceğine inanıyorum. Almanya’nın yanı sıra Avusturya ve İsviçre’den de ciddi bir talep görüyoruz" dedi.

"EBOLA BÜYÜK RİSK"

Afrika’da özellikle sahip oldukları Belçikalı merkezli Brussells Airlines'in birçok noktaya uçtuğuna dikkat çeken Spohr, “Ebola’nın taşıyıcısı havayolları. Bu gibi riskler, insanların uçmaktan korkmasına neden oluyor. Gelişmeleri dikkatle izliyoruz. Önlem alıyoruz" diye devam etti.

"PARA DOĞUDA"

Ekonomik krizin ABD ve Avrupa’yı ciddi etkilediğine dikkat çeken Carsten Spohr, THY’nin bu rüzgarı iyi yakaladığına dikkat çekerken, "Amerika ve Avrupa’daki ekonomilerin durumu ortada. Dünyadaki ekonomik eksen doğuya doğru kayıyor. Kuşkusuz şu an karışıklıklar var. Ancak para doğuda. Kendini iyi konumlandıran ayakta kalacak" diye ekledi.